Helgens cup i Katrineholm blev en succé för BSK:s P99. Efter en tidig start på lördagsmorgonen med trötta ben och huvuden ökade man tempot för varje match. Man fyllde på batterierna under hela cupen och den stora urladdningen kom i den 2:a halvleken i B-finalen. Där visade man upp hela sitt register och slutresultatet blev vinst i Finalen.

 

För att inte gå händelserna i förväg tar vi det från början.

 

Tidig lördags morgon med match kl 1000 i Katrineholm innebar samling och avresa kl 0700 från Väsby. Med ett stopp och extrafrukost var vi framme och ombytta i hallen kl 0915.

 

Första match var mot Vassunda som vi aldrig mött förut, vi visste att det var ett bra lag då de vann Kopparcupen i Falun. Vassunda hade kommandot i hela matchen och ledde från start till mål. Grabbarna var okoncentrerade och hade inte stolparna på sin sida, det blev stolpe ut istället för stolpe in, vi räknade till 8 stolpskott. Morgonmatch kanske inte är vår melodi och Vassunda kunde vinna med 9-6.

 

Efter viss besvikelse för förlusten väntade inkvartering i skolsal och lunch. Vi tog det lugnt och samlade kraft inför nästa match som var mot arrangerande Katrineholm. Byte av hall och vissa problem att hitta dit av undertecknad men till slut så.

 

Laddade grabbar tog kommandot direkt och visade att denna match skulle man vinna. Efter en mycket välspelad och tät match stod vi som vinnare med 15-10 och ett visst lugn återkom till laget. Vi fick mycket att fungera och man såg att detta kunde bli bra framöver.

 

Efter avslutad match direkt till bowlinghallen och lite andra aktiviteter. Nästa match kl 1800 så vi hade lite tid att lugna ner oss på inför lördagens sista match mot Tumba.

 

Kl 1800 blåste domarna igång matchen mot Tumba och även här blev det en härlig match mot de snabbfotade Tumbaspelarna. Vårt facit mot Tumba är idel förluster och det skulle även bli så i denna match. Mycket av vårt spel fungerade väldigt bra men Tumba var för dagen det bättre laget. De hade framförallt ett utmärkt linjespel som vi inte kom underfund med och detta resulterade i att Tumba vann med 14-9.

 

Stämningen i omklädningsrummet efter matchen var glad och man var nöjda med sin insats i grundspelet. Spelet börjar fungera bättre och bättre och nu väntade dusch, frisyrfixning, middag, godisinköp och senare disco. Man förstår varför stämningen var så bra.

 

Då vi kom trea i vår grupp fick vi vår B-¼ final redan kl 0800 och med tanke på vår morgontrötthet var detta inte optimalt. Grabbarna kom väl i säng runt 2230-2300 och väckning 0615, de flesta var redan vakna redan vid 0600 med matchkläderna på. Här var det ett gäng som skulle visa vad de går för.

 

Vi kom till hallen 0730 för att få en riktig uppvärmning. Motståndare var IK Nordia som vi inte visste någonting om. Detta var inget problem för BSK utan vi tog kommandot direkt och visade att detta var vår match. Vi släppte inte in dem i matchen och vi kunde vinna med 15-12 efter en helhetsinsats av hela laget där alla var på tårna och gjorde allt för laget.

 

Efter denna start såg vi hur grabbarna växte och i semifinal skulle vi få möta Hammarby.

 

Tidig lunch kl 1100 då semifinalen skulle spelas kl 1240.

 

Ett visst psykologiskt övertag har vi mot Hammarby då vi slog dem stort i serien men nu är finalnerver inblandade och då kan allt hända. Ett samlat gäng ställde upp på plan vid 1240 och man såg att detta inte skulle bli enkelt för Bajen, de skulle få göra sitt yttersta för att vinna över detta gäng. Det räckte inte för våra motståndare och vi kunde vinna med 13-7. Vi gjorde allt rätt och som topp var vår dubbelväxel som resulterade i ett snyggt mål från vänsterkanten, där Bajen funderade vad som hände, (vi har aldrig tränat på växlar, var kom det ifrån?).

 

Nu var vi i B-final och motståndare skulle bli Hultic HK från Åby utanför Norrköping. Även detta lag visste vi ingenting om så det var bara att gå in och fortsätta vad vi börjat.

 

Matchstart kl 1440 och det började lite slarvigt med tekniska fel och det syntes att man nog var lite nervösa från båda lag, det var trots allt FINAL. Hultic tog ledningen innan vårt spel kom igång och vi gick upp till en 5-2 ledning. Efter några riktigt fina väggspel från Hultic som luckrade upp vårt försvar gick vi till halvtid med underläge 6-5. Stämningen var inte på topp i pausen och man hängde med huvudet. Spela ert spel och visa oss vad ni kan var det enda vi ledare sa till grabbarna. Vi gick även ner från 5-1 till 3-2-1 i försvar och detta skulle visa sig vara det som vände matchen försvarsmässigt. Andra halvlek är nog det bästa vi spelat och vid helt rätt tillfälle. Vi kom in i ett flyt där inget kunde stoppa oss och grabbarna peppade varandra och vi spelade verkligen som ett lag. Vi gav inte motståndarna något utrymme alls och andra halvlek slutade 9-2 till BSK och slutresultatet skrevs till 13-8. Vinst i B-finalen var ett faktum och en stor glädjehög fanns att hitta på hallgolvet.

 

Vad som imponerar på oss ledare denna turnering är att vi är ett lag där alla hjälper varandra både på och framförallt utanför planen, man börjar bli en härlig grupp. Ser man till prestationen är det lagmoralen att kunna komma igen när allt ser förlorat ut och ta sig ur situationen med huvudet högt, mycket starkt. Det tredje är den spelfantasi som man visar upp på planen där växlar, frikastvarianter, inspel på linjen, spärrar och genombrott avlöser varandra. Det är väldigt kul att se er på handbollsplanen, fortsätt med detta.

 

TACK GRABBAR NI GÖR OSS STOLTA

 

Matz, Thomas och Padraig