På söndagen var det dags för våra ”äldsta” grabbar att göra seriepremiär i Stockholm- och Upplandsserien. Efter att många varit och tittat på Herrarna och Herrjuniorerna så skulle vi försöka föra facklan vidare.

Tidiga söndagsmatcher vet vi inte är vår melodi. Samling 0740 för att spela match kl 0900 i Högdalshallen mot Silwing/Troja skulle bli en tuff uppgift. Det blev det också – vi blev riktigt utspelade vissa perioder. Framförallt var det deras snabba uppspel som satte griller i huvudet på oss. Vårt försvar fungerade inte riktigt som det skulle och då blir det svårt. Framåt hade vi många bra varianter men inte stolparna på vår sida. En stor eloge till grabbarna för att de trots förlusten inte gav upp utan kämpade hela vägen in till slutsignalen. Resultatet speglar inte riktigt matchen och vi förlorade med 22-8.

Efter en stor lunch med spagetti och köttfärssås var vi laddade igen för två matcher i Upplandsserien. Först ut var Enköping som hade många spelare borta pga av fotbollsmatcher. Vi mötte Enköping på vårt upptaktsläger och visste vad som väntade. Här fick vi större utrymme för spontanitet och fart vilket gjorde att vi ganska enkelt kunde vinna med 27-11.

Match nr 3 för dagen var mot Bålsta som hade ännu värre problem med spelare och ställde upp med 4 flickor från deras F99. Många nybörjare i motståndarlaget och BSK på tårna i 2x20 min gjorde det inte lätt för motståndarna. Vi visade upp hela vårt register med snygga kontringar, växlar, genombrott och fantasi. Vi fick bl a se försök till helikopter samt en ”jappe”. Slutresultatet blev till slut 34-7 till BSK.

Efter en söndag med 110 minuter handbollsmatch tror jag grabbarna sover skönt i natt. En mycket bra insats av alla där man inte gav upp trots stort underläge och att kunna behålla fokus när man leder stort är två bra egenskaper vi fick se idag.

Matz, Thomas och Padraig