Inför denna säsong funderade vi i tränargruppen hur vi skulle göra med vår säsong.
Ett beslut vi tog var att vara med i två serier, vilket innebar att vi har 46 matcher som ska spelas under säsongen. Handboll är KUL  Stockholm nivå 1- där Stockholms bästa lag födda 1999 spelar och Upplands- serien som skulle vara en serie där vi kan få mer matchtid och möjlighet att prova intränade saker live och inte vara rädda att misslyckas.

I helgen var vi till Uppsala för att där möta HK71 och Upsala SIF och vi hade bestämt innan vad vi skulle göra i varje halvlek. Hk71 har ett lag med de flesta födda 99 medan Upsala ställde upp med ett lag där alla utom 1 var födda 2000.

I den första matchen mot HK71 hade vi delat in halvlekarna där vi i första skulle jobba med tryck och 2-fasen och individuella genombrott. Efter en liten trevande inledning där det var lite ovant att spela med klara regler vad man fick göra lossnade det rejält och vi visade upp hur handboll kan spelas på denna nivå. Halvtidsvila och vi leder med 16-4.
Andra halvlek hade vi som mål att köra växlar och kombinationer där man försökte samarbeta 2 och 2. Riktigt kul att se grabbarna genomföra och lyckas med saker vi tragglat med på träningarna. Det är alltid kul att få lyckas och få en positiv känsla i spelet. Slutresultatet skrevs till 30-11 i en match där vi verkligen hade fart under fötterna.

I Uppland är matchtiden 2x20 min och match nr 2 var bara 10 minuter bort när slutsignalen gick i matchen mot HK71. Lite trötta killar tog en välbehövlig paus och med instruktionerna att ta det lite lugnt de första 5-10 minuterna ställde man upp till avkast.

En mycket lugn och trevande inledning där man inte förtog sig men med risken att komma in i deras tempo tyckte vi på bänken att nu får det vara nog. Det har då gått 7 minuter och det står 5-4 till oss när vi tar timeout. Den enda instruktionen var ”nu har ni chillat klart”. In på banan kommer det gäng som spelade ut HK71 i matchen före och vi går in på banan och visar vad vi kan. På de kvarvarande 13 minuterna vinner vi med 12-2 och vi går till halvtidsvila med en ledning på 17-6.

Andra halvleks instruktioner var att spela 4-2 försvar som vi aldrig provat och det lyckades riktigt bra och med en storspelande Jakob från P00 i målet släpper vi bara in 4 mål. Detta innebär att slutresultatet skrivs till 32-10.

Kul att se alla grabbarna behålla fokus hela matchtiden i båda matcherna och verkligen ge allt i varje situation. Ett gäng mogna 12-åringar har vi i BSK P99.

Vi på bänken och ni föräldrar som var där tackar för en underhållande eftermiddag, kul att vara där.