För andra året i rad åkte vi till den utmärkta Hellton Cup i Karlstad
Gruppspelet på lördagen spelades mot IVHF Västerås, Ludvika HF och Skåre i nämnda ordning.
Alla tre matcherna var mycket jämna med bra handboll från alla lag. Vi hade inte stolparna på vår sida i någon av matcherna och inkasserade därför tre raka förluster. Med en målskillnad på -5 mål kom vi sist i gruppen och med 3 matcher som alla avgjordes de sista två minuterna så förstår ni att det var jämnt och spännande.

Inga sura miner för detta i laget utan man fokuserade på att söndagens B-slutspel.

Vi fick börja vår B-kvartsfinal kl 0800 söndag morgon vilket innebar väckning 0630. Snabb frukost och sedan iväg till hallen för en långsam uppvärmning så att man vaknade upp.

Riktigt tända grabbar ville visa att vi kunde spela handboll och motståndarna Kils AIK HF fick se detta. Efter 1 minut leder vi med 3-0 och så fortsatte det, en enkel seger med 19-1 där det mesta fungerade.

B-semifinal och match mot Lysekils HK som vi inte visste något om. Detta blev en mycket spännande och välspelad match där båda lagen visade att man kan spela fin handboll. Lagen följdes åt i matchprotokollet och med 4 minuter kvar leder Lysekil med 5-4. Det är många täta matcher som avgörs i slutet och även så denna gång. Med tre snabba kontringar avgjorde vi matchen och vann med 7-5 och var i B-final.

I B-finalen skulle vi få möta IVHF som vi mötte i första matchen i gruppslet och förlorade med 2 mål. Grabbarna ville ha revansch och detta blev ännu en mycket välspelad och jämn match där IVHF:s målvakt nog gjorde sin bästa match alla kategorier. Han var som en vägg och tog allt, frilägen, straffar och skott utifrån. Ni förstår var det barkar, IVHF vann finalen med 6-4.

Turneringen som sådan var för oss mycket bra då vi fick spela hårda, jämna och snabba matcher mot lag som verkligen kunde spela bra handboll och det är alltid lika roligt. Denna helg hade vi inte marginalerna på vår sida i alla matcher och det är det som är så charmigt med handboll. Trots allt så hade vi väldigt roligt i Karlstad och det är faktiskt det viktigaste.