Idag var det match igen. HSK skulle få möta IFK Västerås på ett soligt trollebo när dom två topplagen skulle mötas samman. 3 poäng var viktiga för båda lagen. HSK hade dragit ifrån med tre poäng och IFK Västerås skulle gå om med 3 poäng. Matchen drog igång och det skulle vara hett redan från första match minuten. IFK Västerås får till något som såg ut att vara ett halv volleyskot utanför straffområdet redan två minuter in som ställer till det för Sebbe i mål och IFK Västerås tar ledningen med 0-1. HSK började direkt jaga kvittering och får till ett skott som IFKs målvakt räddar. I den 12 minuten kommer det en boll mot Sebbe som han inte riktigt får grepp om och bollen går förbi honom där en IFK Västeråsare står och bollen rullar sakta in till 0-2. IFK Västerås fortsätter och pressar efter målet och HSK får inte till något direkt spel och har inte mycket boll heller. HSK får ett mycket farligt frisparksläge i den 23 minuten. Strax utanför straffområdet och mycket nära ett reducerings mål efter att man fått tag på bollen så kommer ett skott som är precis över. HSK kom allt mer in i matchen och med närmare kvarten kvar av första kom man allt närmare IFKs mål och det luktade reducering på flera meters håll. IFK pressade i den 35 minuten på ett bra tag och fick två skott mot Sebbe som räddade. I den 39 minuten skulle Soran via ett fint inlägg hitta fram till Kamiran som nickar och bollen rullade precis utanför straffområdet. IFK skulle utöka ledning ännu mer innan första halvlek skulle ta slut och hade     0-3 inför andra halvlek.

HSK skulle komma ut och vara revansch sugna. Direkt sätter man press på IFK Västerås som verkade till en början av andra halvlek ta det lite lugnare. I den 50 minuten försöker Grbic hitta till Kamiran fast målvakten är ute och tar den. HSK började pressa och låg på IFK Västerås. I den 53 minuten kommer ett inlägg till Kamiran som får till ett bra skott men målvakten räddade den också. IFK var nära på att få ett 0-4 mål i den 58 minuten när HSK försvararen styr bollen och rakt upp i ribban, Sebbe är med och tar bollen efter ribbträffen. HSKs reducerings mål skulle komma i den 60 minuten när man hittar fram till Kamiran Safari som skjuter in bollen till 1-3. IFK blev lite skakiga men dom ville utöka dom pressade på allt dom kunde. I den 77 minuten får Sebbe bollen och ska skjuta ut den men bollen går helt fel. Istället för rakt upp går den rakt på fram till en IFK spelare som lätt lägger in 1-4 målet. Mot den 81 minuten så hittar även IFK Västerås in till fri spelare mitt i straffområdet som lägger in 1-5. Matchen stod still blev mycket fram och tillbaka spel tills domaren blåste av matchen. Slutresultat 1-5 och där med går IFK Västerås om HSK. HSK ramlar ner till tredje plats med bara tre omgångar kvar av säsongen.

Skrivet av: Rasmus Forsström