Det närmar sig slutet mot säsongen i division 4 västmanland. Där HSK slåss om att nå kvalplats mötte Irsta som ligger sist. Ett botten mot toppen möte som spelades på Klinta IP. Avsparken gick av 15:00 och HSK skulle sätta press direkt. Två minuter in får Niclas Eklund bollen och lägger den rakt i ribban. HSK låg högt och pressade ner Irsta som oftast bara hade en spelare på topp när HSK hade bollen vid Irstas straffområde. Första målet skulle komma in i den 28 minuten när kaptenen Mathias Andersson får bollen vid straffpunkten och skjuter in 0-1 till HSK. Efter lednings målet så forsätter HSK att ligga på väldigt högt det blir väldigt svårt att få fram bollen när Irsta ligger runt en nio man hemma. I den 41 minuten får HSK en hörna där bollen slås ut till HSKs Max Gardh som testar skott men bollen går över. HSK pressade på väldigt hårt under den första halvlek men bara ett mål blev det i första.

Irsta skulle komma mer in i matchen när andra halvlek drog igång. I den 46 minuten får Irsta en hörna som nickades bort. HSK skulle utöka ledningen i den 55 minuten. Ett inlägg till Tobbe Holmgren som är nickar in bollen, en duell i luften med Irsta målvakten men Tobbe är får in 0-2. Irsta jagade reduceringen och flyttade upp laget. I den 57 minuten får Irsta en frispark som är snett utanför HSKs straffområde, frisparken är kort men ett skott kommer som går på täckande spelare, ut till en Irsta spelare som skjuter. En konstig studs blir det på bollen som Sebbe har svårt att kontrollera men försvaret rensar tillslut. Det blev ont om lägen från båda hållen, bollen gick fram och tillbaka och inget av lagen kom till något direkt avslut. Irsta fick igång boll spelet och satt press på HSK. I den 79 minuten kommer ett skott som Sebber räddar. Närmare fem minuter kvar av matchen så kämpar Tobbe mot 2-3 stycken Irsta försvarare han får en riktigt ful tackling i ryggen och domaren blåser straff. När Tobbe ska skjuta står det en bil och tutar för att försöka störa men Tobbe sätter den och gör sitt andra mål för dagen, 0-3. HSK skulle pressa med bara 3 minuter kvar så fintar Tobbe förbi Irsta försvaren och skjuter men målvakten gör en lysande räddning. Slutresultatet blev alltså 0-3!

Det är bara två omgångar kvar och HSK har sin sista hemmamatch mot Kolsva nästa lördag klockan 15:00. Kom ner och stötta grabbarna. Det är en viktigt slutspurt för laget nu. IFK Västerås och BK30 plockade 3 poäng och gör att HSK är fortfarande kvar under kvalplatsen till division 3. Det är två omgångar kvar, allt kan hända i sport. Så kom ner nu på lördag och stötta grabbarna!

Skrivet av: Rasmus Forsström