Seger i B-finalen.

Till dag 2 försvann Daniel Levani och Jesper J p g a ådragna skador under lördagen. Foppa klev in och hjälpte till från första matchen medan Tim kunde komma först till slutspelet.

Morgonmatchen, tillika sista gruppspelsmatchen, genomförs mot ett Tyresölag av klar breddkaraktär. Vi har problem att få fart och tempo i boll, spel och rörelser och positionsspelet är inte alls bra. Många nya spelare och delvis på ovana positioner ger att man inte vet riktigt hur man ska agera när och framförallt inte tillsammans. Det kom inte som en överraskning då vi ändå valt att "testa" lite olika positioner på främst de nytillkomna spelarna för att kunna bilda oss en bredare uppfattning om dessa. Vi är ändå det klart bättre laget men har svårt att ta oss igenom Tyresös låga försvarsspel.

I andra halvlek får vi 1-0 genom frispark från Foppa. Tyresö har några speediga spelare och försöker främst skapa målchanser genom snabba omställningar, vilket de lyckas med en gång och då också gör 1-1. En väckarklocka som genererar en uppryckning och stor BSK-dominans på slutet. Daniel Nestorovic (powerforward!) forcerar in 2-1 på nick, inte många 14-åringar som vill stå ivägen när han kommer med fart. Även 3-1 kommer efter en hörna där Daniel åter kommer till avslut med pannan. Målvakten räddar med Sebastian Lind är framme och petar in returen. Eftersom Lidingö slagit Barkarö med uddamålet räcker inte vinsten till A-slutspel då vi slutar trea i gruppen. Lite synd då vi individuellt nog borde räckt till för den utmaningen också.

Tråkigt (och fruktansvärt dåligt!) nog drar sig Danderyd ur cupen så vi får inte spela någon semifinal. Direkt till final mot Skogås/Trångsund.

I finalen presterar vi under första halvleken vår bästa fotboll hittills. Sina kommer på ett fint genombrott från kanten och skjuter resolut in 1-0 i nedre, bortre hörnet. 2-0 kort därefter (minns tyvärr inte av vem, eller hur). Vi har bra kommunikation, löper mer och går mer resolut in i dueler på planen. Med spelare mer vana vid varann på mitten blir positionsspelet där bättre och med ett val att nu sätta spelare på "så rätt plats som möjligt" ger det en bra effekt på LAGETS prestation.

Andra halvlek blir ett sömnpiller med lågt tempo och där mycket tid går åt till att hämta bollar (Skogås/Trångsund har INTE bråttom) och många spelavbrott på ibland lite för "billiga" frisparkar åt båda håll.

Sammantaget nyttigt att få se nytillskotten i en tävlingsmiljö och på olika positioner. Också bra att vi får börja få ihop gruppen. Kul att se många individuellt bra prestationer under cupdagarna och kul att vi kunde prestera mer som ett lag i avslutande B-final. Det finns mycket potential hos många av spelarna så det är med tillförsikt man ser fram emot vinterns träningar och 2014 års seriespel. 

// Thomas Lind