Stark insats av båda lagen.

I år åkte vi med 2 lag där ambitionen var att få dem så jämna som möjligt. Med oss var också provspelarna Erik, Deniz och Montasar från Väsby.

Båda lagen startar turneringen på bästa sätt och producerar ett varierat och tempofyllt spel där man ofta kan utläsa resultatet av den tid vi lagt ner på att öva spelförståelse och speluppfattning. Det var definitivt oftare än vanligt man såg spelare lyfta blicken och scanna av hela spelplanen, ta löpningar och få bollen, ta löpningar för att öppna upp för en medspelare och ta löpningar till en fri yta som en lagkamrat just skapat. Kul och glädjande för ett tränarhjärta. Lag 1 tog en knapp men ändå övertygande 1-0 vinst medan lag 2 hade en större effektivitet och vann med 6-2, där första målet kom redan efter 15 sekunder av tävlingsdebuterande Deniz.

Båda lagen håller nollan i omgång två när man tar sina andra raka segrar. Här kunde man dock på sina håll börja se att vi har en period av tung träning bakom oss. Lite segare ben hos en del spelare i perioder men ändå klart godkänt. 

I tredje omgången har båda lagen gruppspelsfinaler mot Lohärads båda lag (som är i slutkval till SM i futsal och som vi stöter på igen redan nästa vecka i AIK Golden Cup). BSK 1 avlöper med seger i sin match och vinner därmed sin grupp medan BSK 2 förlorar sin match med uddamålet. Båda matcherna lämnar efter sig en lite bitter eftersmak där domaren inte blåser för något och flera BSK-spelare får lämna planen efter armbågar i ansiktet och tröjdragningar blir mer regel än undantag (från båda lagen). Några spelare och ledare ur BSK-truppen reagerar på oförätterna medan andra ger igen. Reaktionerna är lätta att förstå men på sikt ska vi kunna sätta oss över sådana saker (ATT reagera när spelare skadas känns naturligt, vi behöver dock putsa på HUR vi gör det). 

Tyvärr medför resultaten (där BSK 2 blir bortdömda efter felaktiga regeltolkningar av den domare som ensam skulle hanka sig igenom hela dagens alla matcher) att BSK-lagen får möta varandra i semi. BSK 2 har lite piggare ben i den matchen, som har karaktären av en vänskapsmatch, och får efter 4-0 spela final medan BSK 1 får nöja sig med bronsmatchen.

BSK1 inleder och har ett bra grepp om sin match men ett par märkliga domslut och utvisningar på ett par BSK spelare i matchens slutskede ger Lohärad segern i den matchen. Här kändes det som om vi inte riktigt fick en ärlig chans att spela om det, även om vi inte alls presterar på topp.

Finalen vinner BSK 2 mot Lohärad med 3-2 sedan Lohärad även här bjudits på numerärt överläge och ett reduceringsmål i slutet bakom en obstruerade Tobbe i mål. Heta känslor från läktaren efter ett antal tveksamma eller uteblivna domslut.

KUL att se många fina prestationer, få några tuffa och täta matcher mot främst Lohärad, se testspelarna imponera (Deniz fick ta bucklan med sig hem efter skytteligaseger med 8 baljor) och ett trevligt cupkoncept med matchens lirare match där Monir blir matchens lirare i den matchen. MINDRE KUL med den tveksamma kvaliteten på den ensamma domare som skulle mäkta med en hel cupdag själv och där sekretariatet ibland försöker sköta domarens jobb och ibland missar att ha koll på regelverket. Det gav en del smolk i glädjebägaren. Förbättringsförslag till nästa gång är att använda sig av fler domare så behöver nog inte så många provocerande situationer uppstå. I självrannsakans tecken måste vi själva också bli bättre på att hantera dessa, även om de skulle bli många. En sansad dialog är att föredra.

Nu ser vi fram emot ett par tuffa träningsveckor, AIK Golden Cup för några samt några dagars vila innan förberedelser för och spel i ST Cupen står på programmet. Och så ett julfirade däremellan förstås!

Tack alla spelare för bra insatser!

Thomas Lind