Topp 32 i Sverige på Futsal!

En härlig attitydförändring hos spelarna till dagens kvartsfinal mot gamla seriekollegan Vasalund. I gruppspelet hade vi en del problem med fokus såväl mellan som inför och under matcherna. Nu var stämningen en helt annan i omklädningsrummet då alla spelare visade en helt annan koncentration och ett annat fokus. Det visade sig också i matchinledningen där vi tar kommandot och ganska snabbt får både 1-0 och 2-0. Naturligt kommer vi då hem lite och Vasalund har en bra period samtidigt som vi får några långa byten och trötta spelare vilket resulterar i reducering till 1-2. Ett felbeslut på en offensiv hörna kostar en kontring och 2-2 på resultattavlan. Vi avslutar dock bra och får rättvist in 3-2 med bara halvminuten kvar av ordinarie speltid. Semifinalklara mot Spånga IS vilket vi hade som delmål att få möta. 

Även i matchen mot Spånga är vi fokuserade från start och är det bättre laget. Vi gör både 1-0 och 2-0 även här men ett orosmoment är att vi tidigt dragit på oss onödiga frisparkar och därmed riskerade att åka på 10-metersstraffar. Nu klarade vi oss undan det men släppte ändå in ett reduceringsmål till 1-2 vilket innebar att spänningen var stor ända fram till slutsignalen. Vi hade några bra chanser att punktera matchen men fick inte riktigt till avsluten. Nu avlöpte det hela lyckligt i alla fall och jag upplevde segern som klart rättvis. Lyfter fram Tobbe Widmark lite extra idag då han stod för hallens bästa målvaktsspel där framförallt hans offensiva kvaliteter med snabba och precisa igångsättningar sticker ut och där han gör några avgörande räddningar mot Vasalund.

Final imorgon 19.30 och som ett av 32 lag i Sverige också klara för SM-slutspel. Kul att vara ledare en sån här dag där tacksamhet går till såväl engagerade föräldrar och ledare samt alla spelare, såväl de som var med idag som övriga i truppen, vilka genom en hög närvaro på höstens alla pass sett till att 99-kullen är klart på rätt spår igen!

Bra jobbat P99!

//Thomas Lind