Cupäventyr där i princip hela P99 truppen deltog skulle bjuda på en lång och intensiv helg.

Vi ställde upp med tre lag i P99 klassen samt ett gemensamt lag i P98 klassen, då arrangörerna fått ett sent återbud som öppnade för vårt deltagande.

Fredagen inleddes med en ganska trög start, både resultatmässig och spelmässigt. Lördagen skulle visa sig bli bättre. Samtliga tre lag i P99 gick vidare till söndagens slutspel, dessvärre blev det så att två lag skulle möta varandra. Vinnaren i den matchen skulle sedan möta Älvsjö AIK, det tredje laget skulle även dom möta favoriterna från Älvsjö AIK. Dessvärre blev det ett kort slutspel för alla P99 lag, då man i jämna matcher förlorade mot Älvsjö. Älvsjö vann efter den jämna kvartsfinalen hela cupen komfortabelt och är värdiga vinnare.

Parallellt med 99-klassen spelade vi med ett blandat lag i 98-klassen, och här gick det bra. I kvartsfinalen ställdes vi mot Valbo och även om siffrorna var jämna så hade vi kontroll på denna match från start till slut. I semifinalen mötte vi Gefle IF, som vi hade revansch att kräva från förra året. Från att ha startat bra, tappade vi både spelet och släppte in mål. När det går som tyngst så reducerar vi till 4-3 och sedan sätter vi en hörna direkt i mål i slutminuten! Matchen går till en straffläggning och slutar till slut med vinst 12-11 efter att det gått så långt att målvakterna tvingades skjuta sista straffarna. TV-pucks hög med alla 99 på inneplan.

Matchjältar denna semifinal, Cedric med konsthörna samt Alex (mv) från P98.

Finalen börjar väldigt bra mot Sandviken och vi går upp i en ledning. Efter halva matchen fyller Sandviken på med två överåriga spelare (helt ok enligt reglerna) som har en bra kvalité. Sandviken vinner till slut med uddamålet, men det man kommer ihåg från denna final är att Cedric slår in ännu en hörna direkt i mål, helt fantastiskt! Minns själv när Vadim i början av 90-talet gjorde det i AIK, vart stora rubriker i dagstidningarna. Men att göra det inomhus och i två matcher på raken, herregud.......

I övrigt kan man bara notera att Göransson Cup nu blivit en BSK succe, med undantag från en kull hade BSK representation i alla klasser från 04-98, kul!