Vinst med tennissiffrorna 6-0!

Vi möter idag ett DIF som hör hemma i division 3 och som vi gick på dubbla förluster mot i sanktan förra året. De saknade sin målskytt idag vilket märktes.

Vi gjorde dock en hel del saker bra idag som vi pratat om och tränat på under de pass vi haft ute. Det vi var lite mindre nöjda med var slarv i passningsspelet för ofta, troligtvis beroende på lite tunga ben på killarna som nu kört tungt en längre period.

Vi fick se ett par riktigt fina spelvändningar från ytterback till andra kanten och en framfart därifrån som gav både mål och målchanser. Vi fick se spelare utan boll ta med sig spelare bort från bollhållare vilket ger tid och ytor åt bollföraren. Vi fick se en bra överflytt av hela laget mot bollsida med bra press på bollhållare vilket gav ett antal bollvinster. Vi fick se en pigg Tobbe i målet hålla nollan tillsammans med en backlinje som ändå höll borta det mesta av farligheter. Vi fick se en backlinje som spelade sig ur en del trånga situationer. Vi fick se fler spelare fylla på mot mål OCH mot bortre stolpe.

1:a halvlek bjuder på 4 mål. Det första efter hörna (Tim, nickmål), tvåan av Eric G efter fint förarbete på kanten av Dawod och en lika fin skarv mot bortre av Monir där Eric G möter upp och trycker in bollen resolut. Trean kommer även det från Monir på passning av Sebastian L efter ett fint anfall med många passningar och bra rörlighet och spelbarhet innan avslutet. Monir ligger även bakom fyran även om det i realiteten är ett självmål av DIF.

I andra sjunker tempo och kvalitet något och det blir emellanåt lite lek och ostrukturerat spel men vi håller ändå uppe spelet tillräckligt bra för att göra två mål till genom Dawod på en hörna där bollen dimper ner vid bortre och ett skott med i alla fall styrfart som letar sig in vid närmaste stolpen och genom Sebastian L efter ett behärskat distansskott som föregås av ett fint anfallsspel och sista passning av Monir.

Emil gör en stabil insats i backlinjen hela matchen och ses av tränarna som "man of the match".

Crossfit torsdag och 2 nya matcher i helgen innan vi tar sportlov och en veckas välbehövlig vila.

// Thomas Lind