Ett möte med nybildade föreningen Täby United som i år kommer spela division 4 men som siktar uppåt.

Många återbud gjorde att vi fick låna in 2 spelare vardera från P98 och P00 (Carl i mål och Ollie ute från P98, Sebbe Svahn och Kalle från P00). Inlånade spelare skötte sig mer än väl så ett stort tack till dem för att de ställde upp!

Motståndet var lite svagare än vi väntat och vi drogs ner lite i deras tempo. När man får för mycket tid på sig är det lätt att man tar för mycket tid på sig. Medspelare blir stillastående och det blir ett lågt tempo i spelet. Något som hände för BSK idag. I alla fall i de 2 första "perioderna". Det blir många soloraider och för många tillslag på bollen. Stundtals visar vi prov på goda individuella kvaliteter och det är svårt att klanka på individen när matchbilden blev som den blev. Två mål av Ollie och ett av Nestorovic första två perioderna och ett riktigt vackert mål av motståndarna. Läget föranleds av lite för passivt försvarsspel men motståndaren utnyttjar det också på riktigt förtjänstfullt sätt. En fin vrist som går stenhårt stolpe in och Carl är chanslös.

I tredje periode ställer vi om till en trebackslinje och fyra forwards (3-3-4) för att få lite mer tryck i anfallsspelet. Det lyckas riktigt bra. Vi blir aktivare och går ner på antal tillslag på bollen i sista perioden där vi bjuds på ett par riktigt vackra spelmål. Nestorovic fullbordar ett hattrick med två mål till medan Sina och Sebastian L gjorde varsitt. Trots (eller kanske tack vare?) endast tre personer i backlinjen bjuds inte motståndarna på en enda ordentlig målchans. Man är på tårna hela perioden och det syns att vi blivit starkare i kroppen efter vinterns träningar då 90% av närkamperna vinns av gulgrönt.

Kanske ingen riktig värdemätare men samtidigt hade vi förra året svårt att göra mål även mot sämre motstånd. Något som inte verkar gälla längre efter 19 mål framåt på 3 matcher.

Tuffare drabbning mot AIK U imorgon där vi kanske ännu mer får bekänna färg och där Nestorovic ställer sig mellan stolparna då vi saknar "riktiga" målvakter. Något vi är oerhört tacksamma för att "Nesto" ställer upp på.

// Lind