Tunga ben i BSK idag!

Vi möter ett förstärkt AIK P99U (några spelare med från akademilaget) vilka gjorde en gedigen insats med bra rörlighet, kreativitet och passningsningskvalitet.

I BSK hade vi några spelare som gjorde sin 3:e match på 5 dagar plus ett tufft fyspass däremellan. Det syntes att det påverkade såväl den tekniska kvaliteten som beslutsfattandet. Av naturliga skäl kommer vi därmed inte upp i normal standard. Nestorovic får också hoppa in i mål då Tobbe är borta, Monta skadad och P98 hade match samtidigt. Han gör det bra efter de förutsättningar som gäller men givetvis märks det i vissa situationer att det är en utespelare i mål.

Första 10 är vi inte med alls och slarv i backlinjen samt ett tappat inlägg av målvakt gör att vi ligger under tidigt med 0-2. Vi släpper senare in mål på en hörna, en sekvens där vi stöter bort oss centralt i planen och förlorar efterföljande djupledslöpning, ett läge där vi är för långt ifrån pressande spelare i eget straffområde och ett lite slarvigt försvarsspel där ett svagt avslut går in i mål.

Även om AIK är det klart bättre laget under större delen av matchen har vi några fina spelsekvenser i anfallsspelet och reduceringsmålet är snyggt med ett fint distansskott av Sebastian L efter en lika fin framspelning av Tim, där vi tidigare spelat oss fram centralt i planen.

Nu kommer lite välbehövlig vila efter en period där vi lagt en grund att stå på när det gäller fysiken. Vi kommer efter vilan fokusera på att få upp tempot i spelet genom snabbare beslut, distinktare passningar och fler tempoväxlingar i spelet med fler spelare i rörelse och en bättre spelbarhet tidigare i spelsekvenserna.

Önskar alla ett skönt sportlov så kommer vi tillbaka med ny energi och laddade batterier vecka 10.

// Lind