Ömsom vin, ömsom vatten.

P15 3A

Lördagens bortapremiär i P15 3A kantades av sjukdomar, skador och en del sena återbud.

Några spelare har också träningstimmar som behöver jobbas ikapp innan man kan prestera lite närmare sin normala kapacitet.

Domaren meddelar dessutom 25 minuter innan matchstart att han är i Västerås så matchen blir försenad 30 minuter. Bra träning på att kunna anpassa sig till oförutsedda händelser med andra ord. Den störda uppladdningen gav en matchinledning som inte var imponerande från något håll men där Danderyd kan göra 1-0 på en omställning efter onödigt bolltapp av BSK en bit upp i planen.

Då vi inte får mycket att stämma och hela tiden tappar centralt i planen ställer vi om från 4-4-2 till 4-3-3 vilket ger en omedelbar effekt. Vi tar över spelet och lirar riktigt bra fotboll. Kvittering kommer genom Deniz efter en djupledspassning från Erik Dawod. 1-2 strax därefter genom en lurigt slagen frispark av Livani.

Andra halvlek blir en mindre rolig historia för BSK. Många spelare presterar långt under sin normala förmåga och Danderyd är klart bättre än oss, utan att ändå vara riktigt bra. De vinner slutligen rättvist med 4-2. Med anledning av hur bensinen tar slut på så många spelare i andra halvlek bör några fundera på hur man förberett sig inför matchen och några andra se till att jobba in de träningstimmar som behövs som grund för att orka en hel match.

Nu har vi 2 veckor på oss att komma ikapp i träning så förhoppningsvis kan vi se en betydligt bättre prestation om två veckor i en tuff drabbning mot Lidingö 4 (som är ett lag från Lidingö P99:2). Veckan därefter kommer ett hett derby mot Sollentuna 1 vilket vi vet att många av våra spelare ser fram emot, så kör hårt fram till dess.

P15 2A

Till söndagsmatchen såg vi fram emot chansen till revansch mot Danderyd då många som spelat lördag även var med till söndagens drabbning.

Till denna match kommer domaren i tid och gör en lite bättre insats än domaren dagen innan (även om vi får uppleva ett märkligt beteende vid ett matchavbrott där del av publiken avvisades. Stff:s domaransvariga kommenterar domarens agerande:   Domaren har helt klart varit överambitiös, bra initiativ att stoppa matchen men ska istället för att själv mota bort publiken ta hjälp av hemmalaget som är ansvarig för arrangemanget att få ordning på publiken. Domaren själv har inte mandat att tvinga ut publik utanför arenan utan skulle han uppleva att t.ex säkerheten inte är tillräcklig bryta matchen och skriva en rapport om händelsen).

Vi är klart mer på tårna i denna match och är matchen igenom det bättre laget på planen. Vi får se ett riktigt vackert mål av Kasper fram till 1-0. För dagen lagets bästa spelare tätt följt av Gurra, Tim och Tobbe W i målet(även om han inte ställdes på prov särskilt ofta gjorde han det prickfritt vid de tillfällen som bjöds). Försvarsspelet fungerar dock sådär i första halvlek. Vi hjälper inte pressande spelare genom att flytta mot boll och täcka attraktiva ytor och vi har svårt att hålla markering på vår spelare i och kring eget straffområde. Jobbet hem på försvarssida tas inte heller hela tiden. Vi får vara tacksamma för att Danderyd inte kunde utnyttja de öppningarna men risken finns att vi kan straffas för det i senare matcher om vi inte gör det bättre.

Efter att ha fått chansen att påminna spelarna om detta i halvtidspausen fungerade det dock bättre i andra halvlek.

Insatsen kändes stabil och vi kan säkerligen få ut mer av flera spelare på planen där några hade tydliga premiärnerver.

Extra tack till de lojala avbytarna Oskar, William, Sebastian och i viss mån Mohamed som spelade mindre men starkt bidrog till de tre poängen med sina avlastande arbetsinsatser.

Nu väntar en lite tuffare träningsvecka följt av en teori- och träningsdag måndag 21/4 då nästa matchomgång inte är förrän om två veckor.