Bra prestation!

 

Redan innan matchstart känns BSK klart mer taggade än motståndarlaget.

Vi hade innan uppvärmning haft sedvanlig matchgenomgång där inget av större nyhetsvärde lyftes fram. Det är samma saker vi får trycka på inför varje match då vi hittills inte fått ut det spel vi vill i serien.

 

Idag skulle just det bli annorlunda.

 

För första matchen i år är spelarna konsekventa med tålamod i backlinjen och att fullfölja spelvändningar från en kant till nästa, för att när läge uppstår snabbt hota i djupled.

Ett spel som ställer krav på tålamod, spelförståelse/speluppfattning och spelare som verkligen vill få bollen.

Vi tar oss ofta fram på kanterna men emellanåt också centralt i planen, vilket ger betydligt större möjligheter till att skapa målchanser.

Trots 0-0 i paus är vi nöjda med spel och spelare. Det syns redan i slutet av första halvlek att Lidingö fått jaga bollen och BSK äga densamma. Det började bli trötta spelare i Lidingö på många håll vilket i sin tur skapar ännu bättre ytor att spela på.

I andra halvlek kommer logiska 0-1 genom Kasper Zimmermann, framspelad av Mohamed Hamid. Kasper driver bollen förbi två spelare och avslutar distinkt.

Lika distinkt avslut kommer sedan till 0-2 genom Deniz, som får en fin genomskärare från Emil att jobba på och också förvaltar möjligheten på bästa sätt.

Vi har bud på fler mål men det stannar vid vinst 0-2. Tre viktiga poäng om vi vill vara med och fightas i toppen men framförallt ett spel som gjädjer.

När man tränar på och pratar om detaljer i spelet är det alltid lika roligt när man får se bitarna falla på plats i matchsituationer. I sanningens namn var inte motståndet det allra tuffaste men hade vi spelat så här i alla matcher hittills hade ett par av de lagen inte heller orkat stå upp på samma sätt som de gjort när de ”stulit” poäng av oss.

Flera spelare gör sina bästa matcher för året och då är det inte våra ”ankare” som står för maxprestationerna utan spelare som kanske inte alltid är med och spelar i division två. Att se spelare ta utvecklingssteg och prestera lite bättre än man brukar är ett annat av glädjeämnena man kan få uppleva i en tränarroll.

Garaar gör en lysande debut i division två, Hamid och Tobbe K fantastiskt bra som debuterande mittbackspar och Hayes lugn och stabil liksom Gurra på andra ytterbacken. Nyckeln till spelet och poängen låg just i backlinjens kyla och tålamod i såväl försvarsspelet som under speluppbyggnadsfasen.

Nu ser vi fram emot att få se några BSK-spelare mot Mexicos P00-landslag på onsdag, 18.30 på Skytteholm samt matchen på samma plan på torsdagen mot Athletic 2!

// Thomas Lind