Under jul - och nyårshelgerna har ST- cupen gått av stapeln i Tyresö. Den cupen är en av de största inomhusturneringarna i Sverige och vi ställde upp med fyra lag totalt. Två lag i lätt och två lag i svår, där det ena laget i svår tog sig hela vägen till final och vann ett silver.

ST-cupen blev vår tredje cup som vi ställde upp i efter vår sammanslagning i P03 kullen.

I mellandagarna jul och nyår hade vi två lag anmälda i lättklassen och motståndet för dessa lag var Hanviken, Aspudden, Tyresö, Stureby och Haninge. Dessa motståndare var tuffa för våra killar men de kämpade väl under hela turneringen.

Efter nyår var det dags för ytterligare två lag från vår trupp, Grön och Gul att göra debut i ST i svårklassen. Båda lagen genomförde ett utmärkt gruppspel med motståndare som Boo, Athletic, BP P-04, Hammarby P-04, Tyresö och Aspudden. Grön slutade som tvåa i gruppen och Gul tog hem gruppsegern och det var en stor prestation att båda våra lag kvalificerade sig till slutspelsgrupper.

Detta innebar en tidig lördagmorgon för oss och tufft motstånd stod på agendan. Gul inledde slutspelet med att möta Tyresö och sedan IFK Täby. Gul vann båda matcherna och var därmed klara för semifinal. Grön hade tuffast tänkbara motstånd i sin slutspelsgrupp, Haninge och BP lag 1. Här blev det BP-1 som stod som segrare i gruppen till slut, men våra tappra killar i grön-gula kläder kämpade hela vägen, men det räckte inte riktigt till den här gången.

Gul skulle spela semifinal mot BP P-04 som är ett duktigt lag och Gul skulle verkligen få bekänna färg för att gå segrare ur matchen. Det blev en spännande match som pendlade fram och tillbaka men när slutsignalen gick så var resultatet 3-2 till vår fördel. Våra killar skulle få spela final i ST cupen i nyrenoverade Tyresöhallen på söndagen och motståndaren är tuffast möjliga BP lag 1.

Söndag morgon kl 10:00 var det dags för final mot BP och det visade sig direkt att det var ett tufft motstånd som vi mötte. En dålig start för oss, då BP gjorde två snabba mål efter bara två minuter. Vi reste oss och kämpade på hela matchen igenom men tyvärr räckte det inte den här gången och BP som är ett mycket bra och spelskickligt lag vann rättvist guldet efter vinst med 4-0.

Vi däremot vann ett silver i den största inomhusturneringen i Sverige i svårklassen och det är vi otroligt stolta och glada för, både tränare och spelare. Vi har precis slagit oss samman till en stor trupp och ser fram mot att få jobba med dessa härliga spelare och deras fotbollsutveckling.

/Tränarna