Under mellandagarna har den årliga ST cupen gått av stapeln i Tyresö och vi ställde upp med tre lag. Detta år var speciellt för BSK i ST cupen, BSK blev bästa pojkförening.

Vårt första P03-lag har i mellandagarna varit iväg och spelat ST Cupen (Lätt) med bra resultat. Det var ett gäng laddade spelare och ledare som hade mycket högt ställda förväntningar inför cupen.

Gruppspelet gick helt enligt planerna, vi spelar med mycket "rull" och äger samtliga matcher helt enligt vår matchplan. Segrar mot i tur och ordning Aspudden-Tellus, Åkersberga BK och Hanviken ger oss gruppsegern med full poängpott och 7-1 i målskillnad. Hemåt med stort självförtroende inför kommande mellanrunda och slutspel i sikte.

I första matchen i mellanrundan ställdes vi mot Akropolis som ställde upp med ett bra lag och spelade över förväntan disciplinerat och hade fina omställningar. Vi blev mycket riktigt straffade med ett snabbt mål i matchen. Vi ägde mycket boll och spelade runt med stort tålamod precis enligt vår matchplan och kvitteringen kom sedermera och matchen slutar 1-1.

Med kniven mot strupen väntade Athletic FC i ett lokalderby i andra matchen i mellanrundan. Stämningen och inställningen före denna match var magisk och gick nästan att ta på. Vi gör dagens bästa match och vinner med 4-0. Gruppsegern i mellanrundan är ett faktum.

I kvartsfinal väntade IFK Stocksund 1 som alltid är svårspelade och vill äga mycket boll precis som vi. Matchen står länge och väger men tyvärr lyckas "Stockan" få det där första viktiga målet som också blir avgörande. Målchanser saknar vi inte men den rätta skärpan finns bara inte där i denna match.

All heder till våra grabbar som gör en fin turnering och vi ledare vill tacka killarna och alla engagerade föräldrar som var med och stöttade i med och motgång.
 
Sist ut i ST-cupen var det lag som spelade i P10 Svår och som förra året tog sig hela vägen till final och vann ett silver. I år spelades gruppspelet mot Huddinge som innebar storseger med hela 9-0 i första matchen.
 
Den andra gruppspelsmatchen mötte vi tekniska FC Athletic som var ett helt annat motstånd. Matchen var jämn och Athletic använde sin målvakt mycket i spelet och var långt ute på planen. Detta visade sig att det skulle straffa sig mot våra killar som vid ett tillfälle bröt när målvakten hade bollen och kunde sätta segermålet för matchen, 1-0 till BSK.
 
Den sista gruppspelsmatchen var mot hemmalaget Tyresö, vilket blev en jämn match. Vi gjorde dock inte vår bästa match men vi var redan klara för slutspelsgrupp innan matchen började och matchen slutade 1-1.
 
Till slutspelet kom ett laddat gäng för att visa att vi skulle sluta som gruppsegrare. Vi kunde inte få en bättre start med en 9-1 seger mot Vasalund i den första matchen. Här spelade killarna en utomordentlig fotboll och många anfall var som helt tagna "by the book".
 
Andra matchen bjöd på tufft motstånd Stocksund, som vi spelat tuffa matcher mot. Vi visste att ett kryss räcker för att bli gruppsegrare och vidare spel i ST. Matchen var spännande och våra killar tryckte på, vi vann matchen rättvist med 1-0 och var klara för semifinal.
 
Semifinalen var mot Haninge och det visade sig att bli en riktig rysare. Tufft spel och mycket kamp, men killarna var verkligen på hugget och vann de flesta dueller. I mitten av matchen tog vi ledningen med 1-0 och nu var det nära att få uppleva en final i år igen. När slutsignalen ljöd brast killarna ut i jubel och hejarklacken ut i sång för att hylla våra otroligt duktiga killar. Nu var det bara hem och ladda för revansch för vi var verkligen sugna på att ta hem guldet till BSK.
 
Finaldagen i Tyresöhallen där vi skulle möta Hammarbys P04 i finalen. Inför finalen var det nog många, både spelare, tränare och hejarklack som var segervissa. När matchen startade var det en jämn första början och matchen stod och vägde. Efter 4 min fick vi tyvärr 0-1 emot oss då Bajen gjorde mål på en kontring. De utökade också till 0-2 på en frisparksretur och resultatet står sig till halvlek.
När andra halvlek startar höjer vi oss som lag och gör en bättre halvlek, reduceringen kommer dock lite försent med endast 2 min kvar att spela. Återigen förlorade vi en final, vilket var den fjärde i ordningen inom ett år. I den stunden var det ganska tungt att återigen bli tvåa.
 
Sammantaget för ST 2013 gör killarna en väldigt bra turnering och det är otroligt starkt att ta sig till final för andra året i rad, synd att det inte fick avslutas med ett guld. Med lite distans så är det en fin vinst av ännu ett silver och det känner nog både spelare, tränare och hejarklack.
 
Vi kommer tillbaka 2014 och satsar då att ta guldet, tredje gången gillt.
 
 
Fotbollshälsningar
 
Mattias, Andreas, Jocke, Tony och Mange