Så var det dags för säsongens första matcher i form av TT Cupen som gick av stapeln i den toppfina Tyresöhallen. Det var också dags för nya coach-duon Jonathan och Micke att kliva in i handlingen. Samtliga spelare som var tillgängliga och friska var på plats.

Första matchen var mot Älta som vi inte mött förut. Matchen blev lite av ett ställningskrig mellan två disciplinerade lag. Vi gör matchens första mål när lagkapten Alex på pass från Felix trycker in 1-0 på distans. I andra halvlek gör Jacob 2-0. Med 5 minuter kvar reducerar Älta när vi dräller med boll kring målet men närmare kommer de inte och vi är närmare 3-1 än vad de är att kvittera. En bra start på turneringen!

Sedan är det dags att möte våra vänner i Vendelsö, som vi någon anledning alltid lottas mot i cuper. Vi tar ledningen med 1-0 genom Erik på en finfin genomskärare från LP. Sedan gör Vendelsö två mål efter att vi varit för orejäla i vårt eget slott. I andra halvlek kvitterar vi på snyggt skott av Alex åter på pass av LP och matchen står och väger. Då får Vendelsö en gratischans när en passning går fel rakt in i slottet och så är det 3-2 till dem, ett resultat som står sig matchen ut. Den är dock jämn och kunde gått endera vägen.

Sedan går Vendelsö och förlorar mot Älta hur nu det gick till!

Det innebär att vi måste slå våra kamrater från IK Frej med 3 mål i sista matchen för att gå till slutspel. En ambition som inte underlättas av att vi efter 7 minuter släpper in 0-1 på Frejs enda riktiga chans i första halvlek. Nu vaknar dock våra killar till. Under återstoden av halvleken gör vi 4 mål av i tur och ordning LP, Max, LP och Max. Särskilt kul för Max som spelar sin första innebandyturnering överhuvudtaget!

Håller vi i detta är vi vidare men killarna trycker på och i andra lyckas Alex genom en soloräd trycka in 5-1 vilket också blir slutresultatet. Vi är i A-slutspel!

Efter en god men kort natts sömn återsamlas vi för semifinal mot AIK. Vi är något åderlåtna med Axel B och John förpassade till sjukstugan men vi mönstrar trots detta ett bra lag med 10 utespelare och Axel i mål.

Det blir återigen en tight tillställning. AIK har initialt lite mer boll medan vi har de vassare chanserna. Efter 6 min tar de ledningen efter att en hög boll letat sig in mellan våra backar till en AIK spelare.

Sedan spelar vi vår kanske bästa bandy under turneringen sett till motstånd, Niklas bryter, kontrar och skjuter otagbart i bortre krysset och det är kvitterat. Lite därefter spelar sig LP och Alex fram genom AIK och Alex kan dra in en retur på sitt eget skott, 2-1 till oss. Därtill spelar vi väldigt bra defensivt och motar AIK. De chanser de väl lyckas vaska fram stoppas omutligt av Axel i mål.

Matchbilden håller i sig och AIK rullar nu på färre killar för att få hål på oss. Vi har dock de bästa chanserna med bla ett ribbskott av Jacob i andra. Med 3,5 minuter kvar får de något irriterande in en kvittering. Vi stöter inte tillräckligt högt på skytt och även om skottet är lamt letar det sig in i slottet där AIK spelarna tar för sig bättre och rakar in bollen.

Resultatet står sig och det blir en mållös förlängning (där vi har de bästa chanserna). Förlängningen är fö intressant. Varje lag börjar med 4 utespelare, sedan plockas en av varje minut så att den sista minuten är det bara två utespelare per lag. Sista minutens sista sekund kröns av ett visslande skott från Jacob någon centimeter utanför stolpen.

Sedan blir det sudden death straffar där AIK vinner. Surt.

Men! Sammantaget gör vi en riktigt bra turnering, vi håller jämna steg med två lag i ettan och vinner övriga matcher relativt komfortabelt. Vi spelar defensivt mycket bra och släpper in i snitt 1,5 mål per match. Framåt skapar vi mer än tidigare och det är notabelt att samtliga forwards gör mål. Målkung blir dock en back, Alex, som gör mål i alla 4 matcherna. Längst bak har Axel varit en trygg sista utpost.

Och slutligen ett härligt lyft med Jonathan och Micke som coacher. Lugnt, pedagogiskt och konstruktivt!

Nu blickar vi framåt mot Duvbocupen näst helg!