Under den gångna helgen deltog vi i Duvbocupen i Sundbyberg. Det blev ett spännande avbrott och ett bra test under försäsongsträningen. Tufft motstånd och skarpa lägen. Vi gjorde bra ifrån oss och resultaten visar att vår träning leder oss i rätt riktning. Bra spel och kämpatakter.

Hela truppen var kallad till spel men efterhängsna förkylningar och annat påverkade oss.  Dock kunde vi ställa upp med fullt lag (mv + 2 femmor) i varje match. Vi spelade med Rasmus i målet  och med Alex, Adam, Axel LP, Axel Stockhaus, Edvard, Erik, Felix H, Felix S, Jacob, John, Max och Niklas som utespelare.

Match 1. Cupen började med match mot Hässelby  på fredagskvällen. Vi fick en bra start med tre mål inom sex minuter. Erik F gjorde assisterad av Alex 1-0 redan efter 17 sek. Det blev en chock för Hässelby som inte orkade stå emot oss denna kväll. 2-0 Alex, assist Adam kom några minuter senare. 3-0 genom Axel LP utan assist. Med tre mål redan i matchens inledning slog vi kanske omedvetet av på takten. Hässelby kom tillbaka in i matchen med reducering till 3-1 som blev halvtidsresultat. Andra halvlek blev ett ställningskrig med chanser åt båda håll där Rasmus säkert stod emot. I mitten på halvleken sågade sig Erik F och Axel LP igenom Hässelbyförsvaret och Axel LP kunde slå in slutresultatet 4-1. En bra början på cupen.

Match 2. Fortsättning följde tidigt på lördagsmorgonen med AIK som motståndare. Det blev som alltid när vi möter AIK en tuff och hård match. Jämnt och chansartat spel med många lägen. Vårt försvar med Rasmus, stabilt backarbete och duktigt hemarbetande forwards stod emot bra. Tyvärr fick vi två utvisningar emot oss i tät följd och AIK kunde göra 1-0. Vi var pressade men lyckades stå emot med konstruktivt spel såväl i försvar som offensivt och vi kunde genom Erik F assisterad av Axel LP kvittera till 1-1, vilket också blev slutresultat. Det var en bra och spännande match där det framgick hur vi utvecklat vår spelmodell mot duktiga motståndare.

Match 3. Lördagens andra match var mot Jakobsberg. ”Jakan” är alltid svåra motståndare, så även denna dag. Det blev en tät match som än en gång visade på den spelmoral och kämpaglöd som vårt lag besitter. Jakan gjorde 1-0. Inte mycket att säga om det i det läget. 1-1 kom genom John assisterad av Niklas. Det var ett riktigt kämpamål som vi var väl värda. Jakan gav sig inte utan kom tillbaka till   2-1. Än en gång tog vi oss samman och med målmedvetet spel och hög press dundrade Jacob in 2-2 efter pass av Felix H. Spelet förflyttades alltmer til Jakans planhalva och vi öste på för fullt. Bäst minns vi Johns soloprestation genom motståndarförsvaret rundningen av målvakten och skottet i båda stolparna rullandes på mållinjen och ut. Närmare mål går inte att komma. Slutresultat 2-2 innebar ändå en plats i slutspelet på söndagen.

Match 4. Semifinal mot Västerhaninge som vunnit sin grupp. Vi visste på förhand att Västerhaninge är ett riktigt bra lag med en stor trupp. Vi lottades som bortalag och fick därför spela i våra ”något” för stora vita bortatröjor (det är verkligen dags för en ny uppsättning matchkläder åt laget). Västerhaninge startade matchen i rena sprinttempot och innan vi riktigt skakat av oss lördagskvällen var vi i underläge 0-4. Vi tog oss samman, fick ordning på vårt spel och  kunde gå till halvtidsvila med 1-4 efter det att Niklas reducerat assisterad av Axel Stockhaus. Det målet var välbehövligt och det peppade oss inför andra halvlek. Vi tog successivt över alltmer av spelet och när Niklas gjorde sitt andra mål för dagen, efter assist av Felix S, 2-4, blev det  rejäl nerv i matchen igen. Vi flyttade upp hela laget och tryckte på allt vad vi orkade. Axel Stockhaus gjorde 3-4 efter pass av Felix H och nu var det spännande. Västerhaninge var mycket skärrade både på planen och i båset och alla skrek hej vilt.

Vår fysträning har gjort susen och motståndarna gick på knäna. Vi plockade ut vår målvakt och in med ytterligare en utespelare. Massivt tryck mot Västerhaninge, men till slut förlust för oss 3-4. Speldagen och Cupen var därmed slut för vår del efter en riktigt bra spelhelg som tydligt visat att vi är på rätt väg inför seriestarten såväl spelmässigt som fysiskt.

Vi blev delad trea.  AIK slog Västerhaninge i finalen med 4-3.