Trots en av sjukdom decimerad trupp gjorde vi en mycket bra insats mot Jakobsberg, Sveriges för närvarande kanske bästa 00-lag, när första omgången av Newbody Cup avgjordes idag.

Pga av sjukdom och annat lyckades vi bara mönstra 9 utespelare till första omgången i Newbody Cup, inofficiella SM. Vi skulle möta Jakan och Frej med en timmes mellanrum vilket ju inte var helt idealiskt ur ett orkesperspektiv men våra duktiga killar var mycket taggade för uppgiften och Jonathan hade varit mycket tydlig med hur vi skulle spela.

Första matchen är mot Jakan. Vi spelar diciplinerat försvarspel och sticker upp i kontringar. Jakan har mycket boll men kommer inte fram till så värst många farligheter. Efter cirka 4 minuter trycker istället Felix in 1-0 till oss efter fint förarbete av Adam och John. Ett riktigt klassmål. Jakan replikerar ganska snart till 1-1 efter ett täckt skott som är svårt för Axel i vårt mål att se. Efter cirka 10 minuter missar vi i ett byte där en forward kommer in något sent. Det har man inte råd med mot Jakan och så står det 1-2. Efter 16 minuter gör Jakan 1-3 på ett riktigt snyggt maskerat handledsskott. Under tiden har vi vaskat fram 3-4 riktigt riktigt bra lägen varav 2 med öppet mål. Tyvärr saknar vi skärpan i avsluten idag och 1-3 står sig till paus.

Efter en bra genomgång i halvtid går vi ut neutraliserar Jakan i andra. De har mest boll men gör inga mål på hela perioden. Det gör däremot vi och efter 16.23 i andra perioden trycker vi in 2-3, genom John assiterad av Alex. Nu är det nerv i matchen, och Jakan är uppenbart nervösa. Med tre minuter kvar tar vi ut Axel ur målet varefter vi har ett antal chanser att kvittera men bollen går inte in. Små marginaler och när matchen är slut har Jakan vunnit med 3-2. Vi har dock pressat dem in i det sista och det med en decimerad trupp. Killarna gör en taktiskt skickligt genomförd match. En utmärkt defensiv kombinerad med Axel som sista utpost i målet gör att vi nästan kniper en poäng.

Efter matchen är killarna ganska utpumpade. De får gå ut och jogga ner och sätta i sig en frukt.

En timme efter är det match igen, den här gången mot våra vänner från IK Frej, deras första match för dagen. Vi startar starkt och har ett antal tillfällen av att stänka in mål men man märker att skärpan inte är den bästa efter urladdningen mot Jakan. Vi träffar därtill ribbkrysset två gånger men har inget riktigt flyt. Samtidigt håller vi Frej stången och de har egentligen inga vassa chanser i första halvlek.

Efter 13 minuter in i första stormar Alex framåt, får en passning av LP och så är det äntligen 1-0 till oss, ett resultat som står sig halvleken ut.

I andra halvlek blir det dock en annan bild. Dels börjar bensinen ta slut dels börjar domarna reagera på blå färg på ungefär samma sätt som en arg tjur reagerar på röd färg, dvs inte bra. Utöver att alla avblåsningar vid 50/50 lägen går emot oss får vi också fyra (4!) utvisningar på sådana saker som dels fått passera i tidigare halvlekar dels på sådant spel som i en jämn match som denna utövas av båda lagen, men där vi får fyra utvisningar (där man i generösa fall kan köpa en) får Frej ingen!

Den lilla energi som fanns kvar går därmed åt i snabb takt och till slut får Frejs "fiskare" dvs en forward som hela tiden står framför vårt mål napp och kan skvätta in bollen. Därefter gör Frej ett riktigt snyggt mål i numerärt överläge där ett frislag från hörnet går igenom hela slottet till en Frejspelare som kliniskt trycker in bollen.

När vi sedan skall börja jaga så får vi som en liten bonus två utvisningar på varandra. Då är det slut på det roliga och vi får koncentrera oss på att försvara oss.

Frej vinner till slut drabbningen med 2-1 och hatten av för det. Vi har svårt att göra oss själva full rättvisa i andra matchen men flest mål vinner, allt annat är ointressant!

Killarna gör en väldigt bra turnering och kan vara stolta över sin insats. Jonathan coachar sedvanligt förnämligt och det skall bli en mycket spännande säsong framåt med start nästa helg!