Lördag förmiddag Så blev det äntligen dags för seriestart i Division 3. Bortamatch mot Vendelsö i Vendelsömalmshallen. Tidig avresa mot södra delen av vårt län. Vi spelade idag med följande lag: Rasmus som målvakt, Alex, Felix H, Adam, Edvard, Axel Stockhaus som backar och Erik, Jacob, Axel LP,Niklas , John och Max som forwards. Ett starkt lag.

Vendelsö har en stor och bra trupp som var väl förberedda att ge oss en tuff match. Vårt lag inledde matchen offensivt med god täckning bakåt. Helt enligt vår coach Jonathans tydliga direktiv. Vårt samspel fungerade bra redan från start och ganska tidigt i matchen kunde John göra 0-1 efter pass från Axel LP. Det var ett skolboksanfall där vårt lag passade sig igenom hela Vendelsöförsvaret. Vi fick tryck på motståndarna och Axel LP kunde göra 0-2 assisterad av Erik. Vi fortsatte vårt aggressiva spel men tyvärr fick vi två utvisningar emot oss i snabb följd och därmed spelade vi  i underläge 3 mot 5. Trots detta lyckades vi hålla emot i boxplay och vi kunde i läget 4-5 forcera in 0-3 genom Erik efter pass från Alex. Det var strongt gjort av laget. Halvtidsvila med ledning 0-3 kändes riktigt bra.

I andra halvlek fortsatte vi vår offensiv och efter ett tag kunde Axel LP göra 0-4 efter förarbete av Erik. Lätt som en plätt tyckte vi och blev därmed ordentligt övermodiga i vårt spel. Det gick som det ibland gör, underskattning av motståndarna.  Det är farligt. Vendelsö är ett fysiskt starkt och välorganiserat lag som aldrig ger sig.  Det fick vi erfara, 1-4 efter en lång press mot vårt mål. Pressen fortsatte och efter lite rörigt spel från vår sida stod det helt plötsligt 4-4 efter det att Vendelsö gjort tre mål på mindre än två minuter. Vi fick ta oss samman ordentligt för att hålla emot och resultatet stod sig matchen ut.  Besvikelse i vårt lag efter det att vi spelat så bra i 1½ halvlek.

Nu är dock serien igång och vi har många matcher framför oss. Lärdomen från idag blir att vi får aldrig slappna av och underskatta motståndarna. I seriespelet kommer alla lag att kämpa för ära och heder och seger. Matcherna är aldrig slut förrän domarna blåst av. Denna insikt tar vi med oss till framtida drabbningar.