Vinst mot Täby efter bra spel

Match mot Täby FC dvs före detta Täby IS som vi känner väl och haft många duster med genom åren. Denna gång spelade i Rackethallen i Täby vilket var en angenäm överraskning bland de ganska spartanska hallar som i övrgit erbjuds i Täby.

Vi inleder med ett mycket bra passningsspel, hårt och snabbt, och spelar oss runt Täby på ett bra sätt. Efter några minuter får Alex på ett kanonskott lite utanför slottet som är otagbart för Täbys målvakt. Lite senare får Jacob bollen en bit utanför slottet, vänder på en femöring och skjuter stenhårt rätt upp i nättaket. Strax efter den påföljande tekningen gör Täby oturligt självmål och det är 3-0. Lite före halvtidsvilan lirkar sig Axel LP fram och skjuter även han otagbart hårt. 3 "egna" mål på 3 kanonskott. Det roligaste är dock det spel vi uppvisar med snabba passningar, bra rörlighet och diciplinerat försvarsspel när så fordras. Axel i målet har en lugn halvlek men tar det som kommer hans väg.

4-0 till oss i halvtid och coach Jonathan betonar vikten av att inte förivra sig. Man kan också förmoda att Täby kommer att inleda med stark press. Det blir dock vi som gör det första målet i andra perioden när Erik vrickar in en framspelning från Axel Stock. Slutligen går vi upp till 6-0 efter en härlig soloräd av Niklas utmed kanten som slutar bakom mål. Där passar han till Felix i slottet som behärskat lägger in bollen.

Därefter fokuserar vi mer på att stänga matchen än att ha samma fulla fart framåt som innan. Vi har ett antal chanser att göra fler mål men det har även Täby. Till slut gör de också ett riktigt snyggt mål med ett halvmaskerat skott i farten rätt upp i krysset.

Sedan är det slut och vi kan glädja oss åt en seger i vad som nog får sägas vara vår kanske bästa match för säsongen (hittills :-).

Tack till motståndare, domare och publik!