Vinst mot Huddinge

Bortamatch mot Huddinge i den inte alltför stora Tomtebergahallen. Efter 10 dagars matchuppehåll var det dags att se hur mycket rost killarna hade kvar efter novemberlovet. Notabelt för dagen var också Ottos comeback i laget, kul!

Huddinge har en stor trupp och hade som vi uppfattade ställt ett bra och konkurrenskraftigt lag på benen med en hel del spelare från deras lag i ettan. Huddinge är därtill ett fysiskt kraftfullt lag så det gällde för våra killar att stå upp.

Matchen drar igång och Huddinge får sägas ha mest av spelet. Vi håller dock emot bra och det blir få riktiga farligheter, och när de väl kommer igenom är Axel säkerheten själv längst bak. Vi kommer också fram i ett antal farligheter men även Huddinges målvakt spelar bra.

Andra perioden drar igång och matchbilden förändras. Om Huddinge kan sägas ha dominerat första halvlek blir andra halvlek vår och vi börjar skapa rejäla farligheter. Och mycket riktigt efter några minuter blir det utdelning, efter ett snyggt sicksackpassande genom Huddinge passar Alex fram till LP som lägger in bollen halvhögt. 1-0 till oss och lite förlösande. Något senare kommer en riktig läckerbit. Felix och Jacob kommunicerar finfint Jacob släpper bollen till Felix som iskallt stänker upp bollen bakom målvakten och 2-0 är ett faktum.

3-0 är också ett riktigt klassmål. Nu är det Felix som står för en öppnande passning till Otto som är relativt ren framför mål men med ryggen emot. Målvakten kastar sig mot bollen, big mistake! Otto håller undan för målvakten och lyfter den sedan över honom lite halvt baklänges på ett sätt som är svårt att förklara. Men det var snyggt!

Nu känns det ganska stabilt. Huddinge reducerar dock något senare. Vid en situation bakom målet rinner bollen helt plötsligt ut genom hela slottet missandes 4 par fötter och klubbor och landar hos en Huddingeback. Han trycker till med matchens kanske snyggaste skott, ribba in!

Nervositeten efter reduceringen blir dock inte långvarig. Otto hinner precis upp en genomskärare, skjuter ett skott på målvakten som släpper ut en retur och där är LP, han trycker sig emellan två backar och sätter bollen högt.

Sedan spelare vi av matchen och det slutar 4-1 till oss! En bra match och coach Jonathan var särskilt nöjd med killarnas attityd i matchen och det är bara att hålla med.

Tack till motståndare, domare och vår väl tilltagna och entusiastiska publik!