På söndagseftermiddagen begav vi oss till Ormingehallen på Värmdö för bortamatch mot Nacka Wallenstams starka tjejlag.

Det blev en tuff men juste match med härlig publik på läktaren. Vårt lag bestod för dagen av Rasmus i mål.  Alex, Niklas, Adam och Felix H som backar och som forwards John, Oscar, Axel LP, Felix S, Max, Edvard, Otto och Lucas. Vi hade dessutom några förväntansfulla extraspelare (Erik och Jacob) hejandes på läktaren som bara väntade på att få hoppa in på planen och hjälpa till.

Matchen blåstes igång och vi kom genast under press från de spelskickliga motståndarna. Vi försökte hålla oss till vårt eget spel med koncentration och fokus. Det gick så där. Efter fem minuters spel var vi i underläge med 1 – 0. Vårt spel var inte tillräckligt aggressivt och vi hade svårt att spela förbi när motståndarna pressade högt. Halvvägs in i perioden kunde dock Felix S kvittera efter pass från Edvard. Spelet fortsatte i högt tempo med chanser åt båda hållen men resultatet 1 – 1 stod sig perioden ut. Under pausvilan talade vi om fokus på spelet och högre press. Vi vet att vi har tålamod och bra ork och att det förr eller senare ger resultat.

Andra perioden började som första slutade dvs jämnt spel och bra kämpande lag med lagom fysisk kontakt. Successivt in i perioden tog vi över spelet. God fysik, koncentration och speldisciplin gav resultat. Så småningom ( efter 10.24) lossnade det rejält och målen trillade in i vår favör.

1 – 2   Otto pass Alex.  1 – 3   Självmål efter hög press från vårt lag. 1 – 4   Oscar pass Alex. 1 – 5   Alex,  efter ett riktigt viljemål solo från egen planhalva upp till motståndarmålet. 1 – 6   Niklas pass John.

Det blev en bra, juste och rolig match mellan två duktiga och spelskickliga lag. Vårt lag spelade efter hand alltmer fokuserat och målmedvetet och vår större styrka gav till slut utslag.