Seger i seriefinalen

Så var det dags att möta Jakobsberg i vad som får definieras som en seriefinal utifrån befintligt tabelläge i 2:an. Det är alltid kul att möta Jakobsberg, trevliga ledare, duktiga spelare och entusiastisk publik. Vi nalkades den här matchen med stor respekt, Jakan är ett av Sverige bästa lag och om de ställer ett starkt lag på benen, vilket vi uppfattat att de gjort, skulle det inte att bli lätt att ta poäng.

Matchen inleds med ett att spelet böljar fram och tillbaka en del. Det dröjer dock inte mer än 1 minut och 30 sekunder innan John håller sig framme och trycker in 1-0. Sedan är spelet ganska jämnt. Möjligen kan man säga att vi skapar något fler vassare chanser. Vi spelar också ett tight försvarsspel, Axel i mål har nästan inget att göra de första 12 minuterna (det kommer att ändras men mer om detta senare).

Efter cirka 15 minuter tar LP resolut bollen från deras sista spelare och springer mot mål. Fri med målvakten gör han inget misstag och det är 2-0 till oss.

Mot slutet av perioden drar Jakobsberg på sig en utvisning och vi inleder även period 2 i powerplay. När det är tre sekunder kvar av det skjuter Alex ett skott som går vid sidan om målet, studsar i sargen in framför mål där Niklas står och hux flux är det 3-0.

Nu börjar Jakan att öka tempot men vi håller emot bra även om Axel nu får betydligt mer att göra i målet. Och det gör han bra, räddar ett antal skott och ett friläge. Vi håller dock ihop det hela och har dessutom ett antal lägen att göra 4-0 som dock inte blir något.

När det är två minuter kvar drar en Jakan-spelare ett skott som inte blir som det är tänkt men som istället styrs in av en annan spelare snyggt och otagbart. Sedan blir det inga fler mål, vi spelar av matchen och det slutar 3-1.

Kul att vinna den här matchen såklart mot ett bra lag. Vi spelar diciplinerat idag och får med oss tre poäng. Hatten av för killarna som klarar att hålla ihop det hela matchen igenom under stadig ledning av coacherna Jonathan och Micke.

Vi tackar motståndarna, vår trogna hemmapublik och domarna för en bra match.