Knapp seger mot Vallentuna

Match kl 19.30 fredag kväll i Hammarbackshallen i Vallentuna, här ställdes innebandyföräldrarnas prioriteringar på vissa prov. Vi kom dock med ett fulltaligt och laddat lag och med en hygglig hejaklack på plats. Det blev också premiär för våra nya bortaställ.

Matchen sätter igång och även om det är lite lojt tar vi ledningen efter cirka 4.30 på ett frislag av Jacob (assisterad av Eddie) som efter att ha klingat i stolpen letar sig in i mål. Vallentuna spelar en inte oäven och framför allt kraftfull bandy vilket ger oss en hel del frislag (och kanske någon utvisning hade varit på sin plats för att stävja knuffar i ryggen så att våra killar flög både hit och dit). Hur som, vi ökar på till 0-2 genom Axel LP efter att han blivit friställd genom ett utkast från Axel i målet.

Vi maler på och Vallentuna skapar inte alltför många farligheter. I andra perioden gör Erik 3-0 ganska tidigt på assist från LP. Sedan rullar det på och det känns ganska stabilt. Sedan gör Vallentuna mål efter att en spelare upprepat fått slå på Axels händer utan åtgärd, något som den nära intill stående domaren i huvudsak verkar uppfatta som en fostrande lektion i livets hårda skola.

Sedan får Vallentuna ett frislag som letar sig in bakom en skymd Axel. Och plötsligt så är det spännande. Vi håller dock undan den sista minuten trots att Vallentuna tar ut målvakten.

En stor eloge till våra killar som trots att spelet inte riktigt flyter på håller moralen uppe och försöker spela sitt spel. Viktigt att kunna vinna matcherna även när spelet kanske inte är helt på topp. Tack också till Vallentuna och till vår tillresta publik som inte tvekade att lägga en fredagkväll för att heja fram killarna till seger!