Seger mot Rotebro på kullrigt golv..

Helgen avslutades med division 2-match mot Rotebro i Silverdalshallen. Rotebro ligger en bit ner i serien men sett till spelet förtjänar de att ligga högre upp kan man konstatera efter dagens match. 

Matchen startar och Jonathan har understrukit vikten av att vi spelar vårt eget spel. Det gör killarna, eller i alla fall försöker. Golvet i Silverdalshallen är dock märkligt kullrigt (vilket ju iofs är lika för bägge lagen), alla passningar får en studsande kvalitet vilket ger stora problem i mottagningarna. Lönsammast är sannolikt att själv försöka springa med bollen men det är inte så vi vill spela innebandy så vi fortsätter att försöka. 

Så småningom lyckas vi dock tråckla in 1-0 genom Alex. Spelet böljar men vi kontrollerar matchen ganska bra, det är dock svårt att få utdelning och matchen består av en räcka motlägg i mittzonen när bollen studsar hit och dit. Och kommer Rotebro igenom har Rasmus full koll i målet.  

Efter bra snack och lite ändrade instruktioner i halvtid går vi ut i andra och efter bara 30 sekunder gör LP 2-0 på assist av Erik. 

Sedan får Rotebro till en reducering efter 4 minuter, i numerärt underläge för oss får en av deras backar tag i bollen vid mittlinjen och får på en strumprullare som något osannolikt letar sig igenom mellan alla fötter och klubbor fram till målet bakom en skymd Rasmus.

En minut senare replikerar vi, återigen genom LP på en mycket snygg assist från Jacob. Avslutningen på matchen kännetecknas mest av kamp och ganska fysiskt men i huvudsak schysst spel. Det är chanser och båda håll men försvaren och målvakterna håller tätt (vi minns dock Ottos skott i undersidan på ribban, efter en öppnande pass ifrån Björn). 

Killlarna gör en bra match sett till omständigheterna och det faktum att några kom direkt från sjuksängen. Vi gör de mål vi ska och håller i matchen utan att nödvändigtvis glänsa. Bra från Rasmus i mål till forwards på topp. Och bra coachat av Jonathan vid sidan om så klart!

Vi tackar motståndarna (som definitivt kan avancera i tabellen), domarna som höll matchen i god ordning samt som vanligt vår entusiastiska publik.