Starkt Belelag visade var skåpet skulle stå

Kvällsmatch mot Bele i Mörbyhallen. Ett lag vi slog med 7-1 i förra matchen. Den här gången var dock idel division 1 spelare med vilken innebar en lite annan upplevelse. Beles toppspelare vann inte Mitt i Cupen förra året för inte, rappt passningsspel, hög individuell skicklighet och stor rörlighet. Kort sagt en mycket nyttig övning för oss.

Bele äger en stor del av spelet och vi får sticka upp i kontringar. Sedan får Bele två utvisningar vi inte förmår utnyttja, tvärtom i ett av överlägena händer det som ibland händer, Bele snor åt sig bollen och gör mål. Sedan drar vi själva på oss en utvisning och då är Bele desto effektivare, en av deras spelare skjuter från kanten med bara 30 sekunder kvar av perioden, surt. 

I andra perioden får först Bele en utvisning. Vi har PP när en av deras spelare får en boll i ansiktet och faller ihop, vi slutar spela vilket ju inte är så fiffigt eftersom domaren inte har blåst. Bele spelar vidare och får ett friläge som Alex stoppar i sista sekunden med ett slag. Straff för Bele. Axel räddar dock straffen med bra handreflexer och Alex får sitta av en utvisning. Under denna bryter en Belespelar in från kanten och skjuter och det står 0-3. Vi kommer i enstaka framstötar då och då men i sanningens namn är det Bele som har huvuddelen av spelet och vi får fokusera på att försvara oss och kontra. Efter cirka 5,30 in i andra gör Bele 0-4 på ett riktigt snyggt mål där de spelar sig in i slottet. 

Nu tar vi oss dock i kragen faktiskt och flyttar upp spelet något. Kanske är Bele nöjda med 0-4 men det känns som om spelet jämnas ut något (utan att vi på något sätt dominerar). Efter 13.05 gör LP 1-4 på en utmärkt pass från Erik och ett litet hopp tänds. Vi sliter och river, har några hyggliga chanser men kommer inte längre idag tyvärr. Bele spelar av matchen och det slutar 1-4. 

Det var inte så mycket att säga om. En nyttig lektion för oss som sagt i hur det är att möta lagen i ettan. 

Vi tackar motståndarna som spelade bra innebandy, domarna som var utmärkta och vår publik som kunde varit mer högljudd :-)