Seger i höstens sista match.

Så var det dags för säsongens sista match, i trean mot våra vänner (serieledarna) från Vendelsö. Det är alltid kul att möta ett lag som vi mött i otaliga turneringar runt om i Sverige och Tallin! Trevliga ledare, P00-Sveriges bästa publik och duktiga spelare. Tyvärr har Vendelsö ofta dragit det längsta strået i våra drabbningar inte sällan genom att vinna med 3-2!

Den här gången var det ett blandat lag vi mötte, tre 02:or (mycket duktiga!), två 01:or samt resten 00:or  nästan alla från Vendelsös förstalag. Kvaliteten sammantaget är hög, något som också syns i tabellplaceringen.

Matchen öppnar lite avvaktande men vi har mer av spelet och Vendelsö får satsa på spelvändningar (som de dock försöker spela sig fram till, inte så mycket genom långbollar). Efter en fin sekvens där LP kommer in bakom målet lägger han en smörpassning in i slottet till Alex som förvaltar den på bästa sätt. Vi har även fortsättningsvis mer av spelet men efter 11 minuter kvitterar Vendelsö genom sin bästa spelare idag, lagkaptenen Trolle (inblandad i alla deras tre mål) som påpassligt står i slottet när vi inte täcker stolparna så bra som vi borde. Vi knegar dock på och efter knappt 15 minuter gör Lucas mål på snygg pass av Björn. Riktigt kul för Lucas som nu börjar bli varm i kläderna efter att ha varit skadad nästan hela förra säsongen. Vi håller i detta perioden ut och det känns rätt stabilt.

Andra perioden inleds med att vi tappar boll i mitten och en av deras killar får rusa framåt ostörd och skjuter ett mycket snyggt skott rätt upp i krysset, otagbart för Axel. Vi bryter dock inte ihop utan fortsätter att spela vårt spel lugnt och metodiskt. Efter bara två minuter friställs Björn av Jacob genom en mycket bra öppnande passning i ett läge där Jacob nog kunde ha skjutit själv. Björn avslutar kliniskt och det är ny ledning för oss.

Sedan dröjer det ett tag och jag tycker åter att vi har ganska bra koll på matchen. Då får Vendelsö ett frislag där vi inte går ut och täcker skytten ordentligt som rundar våra killar och får iväg ett lågt skott som är mycket svårt för Axel att se.

Återigen svarar vi nästan direkt genom att Jacob fångar upp en boll i mitten tar sig förbi två av deras killar och sätter bollen lågt. 4-3 till oss.

Vi har därefter bud på mer men det har också Vendelsö, bland annat ett läge där alla i hallen är säkra på att det skall bli mål men där Axel på något sätt lyckas mer eller mindre vända i luften och rädda.

På slutet satsar Vendelsö allt framåt, tar ut målvakten och det blir som oftast i de fallen tight, tätt och rörigt. Det slutar dock med att vi nästan kan göra mål i deras öppna kasse men missar med någon decimeter.

Tiden rinner och matchen är slut. 4-3 till oss känns inte orättvist, vi har haft mer av spelet. Vendelsö har dock duktiga killar och som luttrad ledare vet man att matchen likaväl kunde gått åt något annat håll.

Hatten av till killarna som vinner över serieledarna. Särskilt hatten av till Jacob som spelar på alvedon pga en förkylning, något som definitivt inte märktes i spelet.

Nu får vi ladda batterierna inför nästa veckas prestigefyllda drabbning med föräldrarna samt Storvreta efter nyår.

Tack till killarna som gjorde en bra match, motståndarna som det alltid är trevligt att möta, publiken som var liten men stark och domarna som höll i matchen på ett utmärkt sätt.