Oavgjort i tuff bortamatch

Så var det dags för vårens första seriematch, borta mot Ekerö som vi förlorade mot i höstas. Ekerö är ett storväxt lag som vet att utnyttja sin komprimerade hemmahall (och iofs andra hallar också eftersom de slog oss hemma). Ekerö taktik går främst ut på att slå långa bolla och sedan utnyttja sin fysik till att ställa till oreda kring vårt mål. Detta var vi dock medvetna om och lyckades täppa till bra. Vi har huvuddelen av spelet och har också de bästa chanserna men Ekerös målvakt är mycket duktig och gör ett antal mycket kvalificerade räddningar. Därför dröjer det ända till 18.30 in i första innan vi lyckas få hål på honom genom ett lågt och välplacerat skott av Björn. Även Axel i vårt mål har en hel del att stå i och gör det mycket bra. Därtill får han hjälp av ribban vid ett tillfälle så Ekerö är långt ifrån ofarliga.

1-0 står sig till pausvilan och vi går igenom att vi skall fortsätta att spela uppoffrande för att blockera att de kommer igenom. Det dröjer dock inte mer än 5.50 in i andra så har Ekerö vänt till 2-1 efter att först ha utnyttjat oreda i vår box, dels genom en fin frislagsvariant.  Nu börjar jakten på kvittering. Vi spelar bra, skapar många chanser men Ekerös målvakt fortsätter att rada upp "idioträddningar". Till slut lyckas dock Alex med hjälp av Felix och Otto mer eller mindre forcera in bollen, 2-2. Vi fortsätter att pressa för ett segermål men får inte in den. Även Ekerö har chanser, bland annat ett där Axel lyckas kasta sig från en stolpe till den andra och rädda skott från en fristående Ekeröspelare. 

Matchen slutar 2-2 vilket är ett fall framåt jämfört med den svaga match vi gjorde i höstas men också med en känsla av att nog kunde ha vunnit. Två bra målvakter gör dock att siffrorna hålls nere. Ekerö är ett bra lag som är tufft att möta, det lär flera lag märka av under våren. 

Tack till våra spelare för en bra match, motståndarna för detsamma, domarna som gjorde en utmärkt insats samt slutligen vår trogna och manstarka publik som prioriterade att åka till Ekerö en sen lördagkväll!

Staffan