Utslagna i kvarten i Mitt i Cupen.

Efter en stark insats mot Huddinge i 1/8-delen väntade så Täby i Mitt-i-cupens kvartsfinal. Täby, som vi mött så många gånger genom åren, har det senaste året tagit in spelare från både Grimsta, Vaxholm och Frej och är idag ett helt annat lag än när vi senast möttes. Vi hade dock bra koll på dem och deras spel (och de på vårt) och kände oss laddade. 

Vi visste att TFC skulle gå ut stenhårt för att få hål på oss. Och de går sannerligen ut hårt men med en kombination av tur och skicklighet lyckas vi dock hålla dem stången och spelet jämnas ut något.

Sedan börjar utvisningscirkusen.

Täby får en kille utvisad och vi får powerplay, något som varje tränare både ser fram emot och bävar för. Möjlighet att göra mål men också ett tillfälle för boxplay laget att kontra in ett mål om vi slarvar. Tyvärr händer det sistnämnda, vi tappar boll på mitten till den man minst av allt vill tappa boll till nämligen Wille A i Täby. Ensam med Axel gör gör han inget misstag och det är 1-0 till Täby.

Detta står sig till halvtid men vi är med i matchen.

I andra är det ett batteri med utvisningar, kan faktiskt inte hålla reda på alla. TFC har två utvisade samtidigt varvid vi får en utvisad. En kille i Täby bröstar en av våra killar och får 5 minuter, vår kille tjafsar och får två. Inte nödvändigtvis felaktiga utvisningar men klart stränga. 

Sammantaget förrycker detta spelet under hela andra halvlek och detta hanterar Täby bättre än vi. Genom en snygg soloprestation och en snygg upprullning kan de öka till 2-0 och 3-0. Vi tar ut målvakten varvid de gör 4-0 i tom kasse. Slutligen gör vi ett tröstmål när LP och Alex sågar sig igenom Täbyförsvaret och Alex kan dunka in bollen. Matchen slutar 4-1 till TFC.

Närmare än så kommer vi inte. Täby är bättre än oss idag och vinner välförtjänt. Kul att möta så här bra motstånd och att vi är med i matchen länge och väl. Nu ser vi fram emot att möta dem igen i Täby Open om några veckor!

Staffan