BSK Herrfotboll inne i ett mycket intressant strukturellt "stålbad", allt lett med fast hand från SvFF, StFF och SEF.

Thomas Lyth - erfaren SvFF-medarbetare leder certifieringsprocessen (Bild:123people)

Thomas Lyth - erfaren SvFF-medarbetare leder certifieringsprocessen (Bild:123people)

Stockholmsfotbollen har under året inlett ett projekt där vissa klubbar under elitnivå (Superetta och Allsvenska) erbjuds att genomföra en totalgenomgång av klubbens upplägg och val av resurser, allt för att se vilken utvecklingspotential som finns.
Certifieringssystemet har annars varit 'vardag' i just elitklubbarna och att nu föra ner detta en bit i 'näringskedjan' har som syfte att stärka Stockholmsfotbollens totala möjligheter att bl.a. få fram elitspelare - och här är en klubb som exempelvis Bollstanäs SK en viktig länk!

Vad är då en certifiering? I all enkelhet handlar det om att man går igenom en rad punkter som kan poängsättas. Uppfyller klubben kravställningen blir det alltså poäng.
Summerar man sedan ihop poängen så kan totalsumman innebära att målet för certifiering uppnås, enligt en fem-stjärnig skala.
Hur BSK Herrfotboll kommer att hamna får vi se - och ovan eller under strecket kanske inte är det viktigaste just nu, utan att istället få en vetskap om de redskap som behövs för att så väl som möjligt utbilda fotbollsspelare!

Thomas Lyth (SvFF) och Priit Pärn (StFF) leder processen och från BSK Sportkommitté finns på plats undertecknad samt Stefan Fröberg.

 Anders Hildeland