BSK P05:1 avslutade vår och försommarsäsongen med att åka till Aroscupen i Västerås.

Huvudsyftet denna helg va att så många som möjligt skulle med för att bounda gruppen!

3 lag med totalt 31 spelande killar, 10 ledare och massa föräldrar, syskon, släkt & vänner bidrog till en fantastisk härlig helg med skön stämning och en sammanhållning både på, runt och bortom fotbollsplanerna.

Detta är något som värmer ett sant BSK hjärta!

Vädret visade upp sin bättre sida under hela helgen förutom en kortare regnskur under torsdag eftermiddag. Samtliga lagen visade stundtals upp ett mycket fint spel och något som genomsyrar alla lagen och spelarna är den fantastiska kämparglöden som man visar upp!

BSK svart blir 2:a i sin grupp efter tre vinster, 8-0 mot Örby, 2-1 mot Pappas pojkar & 6-0 mot Skiljebo och en förlust mot Stocksund med 5-2 och tar sig vidare till A-slutspel. I 16-dels finalen drar man längsta strået genom att vinna över hemmaklubben Skiljebo med 7-6 efter straffläggning! I 8-dels finalen möter man Vasalund:Tensta som tyvärr blir aningen för tufft, förlust med 4-1.

BSK gul blir 3:a i sin grupp efter 2 vinster och 2 förluster och tar sig till B-slutspel där man får ett bra utgångsläge som ett av de bättre placerade lagen in till slutspelet. I 16-dels finalen möter man Tungelsta och är det bättre laget över 40 minuters spel och vinner med 4-0. I 8-dels finalen ställs man mot Västerås Ungdom där kanske tröttheten sätts på prov. Inget vidare spel och mest "långa bollar på Bengt" från bägge lagen gör att många killar börjar krokna en del. Man hamnar i underläge två gånger om men fortsätter att jobba och får till en kvittering till 2-2. Man har ett otal chanser att avgöra matchen men bollen ville helt enkelt inte in i mål. I sista sekunden på matchen får Västerås en hörna som de nickskarvar in och vinner matchen med 3-2.

BSK grön får nog den mest tuffa starten av oss alla. Man möter gruppens kanske två bästa lag och kammar 0 poäng. Därefter får man "bara" 1-1 mot Gideonsberg och här hade man nog behövt en 3 poängare för att få lite medgång och boost för självförtroendet. Förlorar även sista gruppspelsmatchen och slutar 4:a i gruppen. Man har lite tur i lottningen och går direkt till 16-dels final i B-slutspel (slipper alltså spela 32-dels final som många andra 4:or och 5:or får göra) I 16-dels finalen ställs man mot Värmdö och drar det längst strået genom att vinna på straffläggning. Här kommer kanske den boost man väntat på? Av bara farten vinner man nu 8-dels finalen med 4-3 mot Sollentuna och är vidare till söndagen.

Här kommer ännu ett bevis på vilket härligt gäng vi är då många killar och föräldrar väljer att stanna kvar till söndagen för att heja fram BSK grön i vidare avancemang!

Med stort stöd och hejaramsor vid sidan av planen vinner man kvartsfinalen mot Gideonsberg med 3-0.
I semifinalen har vi återigen ett derby mot Sollentuna:Norrviken. En jämn match där nog bägge lagen spelar lite försiktigt. 1-1 står det och matchen börjar lida mot sitt slut när vi får en spelvändning som man förvaltar på bästa tänkbara sätt. 2-1 med endast någon minut kvar.... och BSK grön vidare till final!

I B-finalen ställs man mot Västerås Ungdom. Sista krafterna skall nu tas ut! Ett tag känns senariot igen.
Västerås spelar "långa bollar på Bengt" och BSK faller lite in i samma spel. Vi har flertalet chanser men gröten framför målet hindrar den runda saken att få känna på det vita nätet. I en kontring gör vi 1-0 men kort därefter kvitterar Västerås till 1-1. Kampen fortsätter men nu sätter BSK i nästa växel! Man gör nu 2-1 och 3-1 och av rena farten kommer även 4-1 och tillslut 5-1!

BSK Grön alltså vinnare i B-finalen i Aroscupen 2015!


Vi ledare har haft en fantastik helg tillsammans med alla inblandade och får man bara vila lite så vill vi iväg snart igen på nya äventyr. Ni föräldrar ska veta att ni har ett par grymma killar därhemma!

Nu tar vi lite sommarlov och blickar mot höstens fortsatta Sanktan äverntyr och självklart kommer något cup att dyka upp även under hösten! :-)

//
Ledarna i BSK P05:1, FORZA BSK!!