En krampaktig inledning förstörde våra möjligheter.....

Att det var premiär syntes ganska väl i inledningen. Vi blev tillbakapressade och hade svårt att få ordning på fötter och boll.
Visst hade vinden betydelse, men det var ändå paniken och brist på tanke som syntes mest. Men trots detta så skapade Sollentuna inte
några riktigt heta chanser. Vi drog dock på oss alldeles för många frisparkar och hörnor och det utnyttjade Sollentuna bättre.
0-1 kom på hörna. Efter att Adem boxat bort första bollen blev ett par av våra spelare bolltittare och deras spelare kunde enkelt nicka in ledningsmålet.

0-2 kom en stund därefter. Vi drog på oss en frispark utanför straffområdet, som Sollentuna förvaltade på bästa sätt..
Efter målet släppte krampen en aning. Vi skakade fram ett bra läge som höll på att bli en repris på målet mot Huddinge, Arsi slog ett inlägg från höger till bortre delen i straffområdet, Erik kom perfekt, men deras försvarare lyckades få ett par hårstrån på bollen så det slutade med hörna istället för mål.
Vi hade ytterligare några tillbud, men inga heta. 0-2 i paus.

I den andra spelade vi upp oss och det var vår tur att få vinden i ryggen. Vi gjorde det helt ok, Vi fick också ett gyllene läge att jämna ut matchen.
Efter en tilltrasslad situation i straffområdet hamnade bollen hos Erik vid straffområdeslinjen med målet öppet, men skottet gick långt över.

En stund senare borde Sollentuna fått en spelare utvisad, när Skogis blev medvetet nerriven när han var på väg igenom.
Vill absolut inte skylla bort något på domaren, men i det här läget kändes det som han inte vågade ta upp det gula eftersom spelaren redan hade ett sen tidigare. Däremot så straffade han Richmond (andra gula) i en liknande situation när matchen redan var avgjord.

Sollentuna kontrade in två till i den andra efter att vi flyttat upp när tiden började rinna ut.

Det blev för stora siffror. Vi gjorde det förhållandevis bra i den andra halvleken. Det är små marginaler, om Eriks skott går in så är
vi med igen. Om deras spelare får sitt andra gula som han ska ha i det skedet, så får vi vittring.
Men som sagt, det är mycket "om". Det som förstörde var ändå inledningen. Sista timmen i matchen är godkänd och många gör ändå godkända insatser.
Robban och Johannes var våra främsta spelare. Melvin förtjänar också omnämnande i sin vikarierande roll som högerback.
Premiär är premiär, det finns mer meriterade lag än oss som gick på pumpen i seriepremiären.
Vi skakar av oss och ser fram mot kommande vecka, R-match måndag, straffsparksavgörande i Sthlm Cup på tisdag och Skiljebo på fredag.

Laget mot Sollentuna:
Adem - Melvin, Simon, Johannes, Ogge, Arsi, Robban, Roka (ut 60:e), Adam, Erik (ut 60:e), Moro (ut 70:e)
Avb. Skogis och Richmond in 60:e, Abwe in 70:e, Kenneth, Malle