Det var en hel del som hände, både innan och under matchen. Vi spelade med en man kort i 60 minuter, matchen slutade 3-3......

Den första ändringen fick vi göra redan på uppvärmningen, Adam fick ryggproblem och tvingades utgå. Ricky ersatte. Vi fick bästa möjliga start, i den 2:a minuten, efter ett snabbt iscensatt anfall rann Melvin igenom på vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt till Robin som distinkt satte ledningsmålet. En kvart senare kom ännu ett snabbt anfall, Moro löpte igenom på högerkanten och spelade kyligt fram Melvin som kom inlöpande från vänsterkanten och tryckte in 2-0. Riktigt skönt givetvis. Men vi blev lite väl försiktiga i försvarsspelet och hamnade för långt ner. Men det är givetvis lätt att det blir så när man är i poängbehov. Viljan lyckades reducera efter c:a 25 minuter. Dryga halvtimmen spelad var Erik alldeles för vårdslös in i en närkamp och domaren tog upp det röda kortet direkt. Det påverkade förstås matchbild och matchplan och vi fick vaska om en del. Vi höll undan halvleken ut och kunde gå till pausvila med en 2-1 ledning.
Vi började den andra lika bra som den första. Efter drygt fem minuter satte vi 3-1 efter ytterligare ett fint anfall när Aus slog in returen efter att deras keeper räddat Lorenzos skott. Det var mycket kvar och vi visste att vi skulle utsättas för tryck från ett chansspelande Viljan. Vi försvarade oss ändå bra. När klockan tickat upp mot 80 minuter kom dock reduceringen efter en hörna. Några minuter senare hade inbytte Skogis möjlighet att punktera matchen, men efter att ha rundat keepern och kommit ur vinkeln en aning gick skottet i stolpens utsida. Det blev långa sista 10 minuter. Vi försvarade bra nästan hela vägen. I 91:a minuten kom ett inspel som vi inte lyckades få bort och kvitteringen var ett faktum. Riktigt surt givetvis i synnerhet när kvitteringen kommer så sent, men vi måste samtidigt ha perspektiv på det hela. Vi kan prata om enskilda händelser hit och dit för vår egen del, men analyserar vi (vilket vi gjorde i bilen hem från Strängnäs) även vad vi utsattes för i eget straffområde så blir bilden lite annorlunda. Dom hade trots allt en i ribban och en i stolpen i den andra halvleken och i första en sekvens på 7-8 sekunder med två ramträffar plus två räddningar på mållinjen innan vi fick bort bollen (det var grymt skönt att se vår inställningen i dessa moment).
Vi landar ändå i att utvisningen ställer till det. Att spela med en man mindre i 1 timme tar förstås på krafterna hos alla i slutändan.
Trots allt en bra insats och som Moro påpekade helt rätt efter matchen, vi bröt förlustraden och tog poäng på bortaplan. Det tar vi med oss till nästa vecka.

Laget mot Viljan:
Cahp, Moi, Alex, Prytz, Marre, Erik (utv 32:a), Robin, Lorenzo, Ricky (44:e), Moro (78:e), Melvin (60:e)
Avb: Aus 44:e, Modou 60:e, Skogis 78:e. Border, Adam, Niki