Grabbarna gjorde en bra prestation i onsdagens match mot Huddinge. Bonusstraffen slog Robin säkert in....

Första 20-25 min av första halvlek genomförde vi på ett mycket stabilt sätt. Bra ansvar i försvarspelet, och en hel del snabba och kontrollerade kontringar. Vi jobbade oss in i Huddinges box vid 4-5 tillfällen och det var bara det där sista som saknades för att vi skulle utöka ledningen. Huddinge hade mycket boll, vilket vi var förberedda på och tog över en del sista 20 av första och skapade två chanser. På den andra kom så kvitteringen, när vi inte lyckades täppa ytan bakom backlinjen, men samtidigt gjorde Huddinge det bra i den situationen. I övrigt så försvarade vi oss väldigt bra och Huddinge hade svårt att skapa heta chanser.
1-1 i paus.

Den andra blev lite mer svängig. Efter ca 10 spelade ägde Huddinge mer och mer boll, men vi var hela tiden farliga i våra kontraattacker. Huddinge fick en riktigt stor möjlighet när Jesper för en gång skull blev överspelad (annars mycket stabil matchen igenom), men Huddingespelaren lyckade bredsida bollen över i helt fritt läge. Å andra sidan fick vi en riktigt bra möjlighet straxt därefter men Moro fick felträff 6-7 meter från mål och målvakten kunde avvärja den möjligheten. Sista kvarten avtog Huddinges press och vi skapade en rad möjligheter till målchanser, men var lite för ivriga just i den sista passningen. 1-1 stod sig matchtiden ut och straffar fällde avgörandet. Jesper tog deras första och höll på att ta 2-3 till, men det räckte. Våra straffskyttar var hur säkra som helst. Abwe, Robin, Adonis och Marre satte sina och på den sista straffen darrade Bere inte det minsta och avgjorde matchen! Starkt!

Hela spelartruppen förtjänar klart godkänt betyg för insatsen. Det enda tråkiga var att Jimmy som för första gången på många år varit skadefri på försäsongen, skadade ledbandet i foten och blir sannolikt borta några veckor. Men han är bra grundtränad nu och snart tillbaka i spel.
IFK Stockholm väntar nu i kvartsfinal.

Laget mot Huddinge:
Jesper - Marre, Jimmy (35:e), Abwe, Adonis - Jocke (81:a), Erik, Agge (55:e), Robin, Lorenzo - Aus (52:a)
Avb: Fabricio 35:e, Moro 52:a, Skogis 55:e, Bere 81:a, Milo