Söndagsmatch borta mot Spånga vilket är en tuff match mot ett välspelande lag.
Några sjukdomar och spelare bortresta ställde vi upp mot svåra Spånga som har en stor trupp att välja av, ca 35 spelare i seriespel. Matchen spelades i Spångahallen som var en liten hall vilket kanske skulle ställa till det för vårt breda spel. Hade man haft 45 i skostorlek hade man inte fått plats på kanten....
 
Första halvlek hamnade vi lite på efterkälken och stod lite still i försvaret vilket gjorde att Spånga fick in några lätta mål. Vi kände att spelet fanns där någonstans och spelarna var inte stressade av situationen när vi gick till pausvila med underläge 6-9. 
 
Spånga spelade med ett högt försvar så vi lät vår linje spela utanför frikastlinjen för att vara spelbar med väggpassningar. Detta visade sig vara ett genidrag i andra halvlek då vi snabbt gick upp till 9-9 och hade då satte myror i huvudet på Spånga. Samtidigt fick vi ordning på försvaret som Amanda drillat med oss senaste tiden och vi tog ner Spångas genombrott totalt. Trots den smala planen kom vi till mycket bra på kanterna. I andra halvlek spelade vi som vi vill göra när allt fungerar och vi vann matchen med 18-13, vilket innebär att vi vinner andra halvlek med 12-4, starkt.
Även i denna match ser vi bredden på vårt lag, när några som vanligtvis gör bra matcher inte har sin bästa dag kliver andra fram och tar sitt ansvar och blir matchvinnare. Detta är det roligaste att se och visar på att vi är på rätt väg med vår spelidé.
 
Än en gång tack till er föräldrar som var där och fick se en andra halvlek som vi nog inte sett förut.
 
Matz o Thomas