Inom kort kommer Smålands FF att hålla en central utbildning inom futsal för blivande distriktsdomare. Vi vill därför veta vilka som är intresserade och ber er därmed att skicka in en intresseanmälan till webmaster@vaxjofdk.se om intresset finns. Vi vill även veta om ni har tidigare erfarenhet av att döma futsal, eller om ni är helt gröna inom området. Informationen har inkommit till Växjö FDK med kort varsel och intresseanmälan måste därmed skickas in senast den 1 November. Skicka ENDAST mail.

Futsal har slagit igenom kraftigt i de stora städerna runt om i landet. Vi har numera ett särskilt domarutskott, fifa-domare, en talanggrupp, observatörer och coacher. Domarna är indelade i en grupp bestående av 12 elitdomare som kommer att döma den blivande "Allvenskan" 2014/2015. Nästa led består utav förbundsdomarna som kommer att döma i den centrala ligan, men även i det lokala. Utöver detta kommer distriktsdomare att ubildas runt om i landet så att lokala matcher, SM-kval och turneringar kan genomföras på ett bra sätt. Säsongen börjar i november och slutar i april.

Futsal skiljer sig en del från fotbollen. Spelarna får exempelvis inte tacklas eller glidtacklas, frisparkarna räknas vilket kan leda till ackumulerade bestraffningar och igångsättandet av spelet sker oftast under tidspress (4 sekunder). Allt för att gynna offensiv och teknisk fotboll!