Efter en fantastisk säsong under 2014 har Mirza Kazic blivit klassad som ordinarie domare i Div 1 inför säsongen 2015.

Ett brett leende på läpparna, hårt arbete, konsekventa prestationer, bra matchförberedelser, och fokus på uppdraget. Så summerar Växjö FDK Mirza Kazics kanonsäsong som har tagit honom till Div 1 inför kommande år. Under denna säsongen har Mirza observerats regelbundet i flertalet av sina matcher av Centrala Domarobservatörer (CDO:er) och Regionala Domarobservatörer (RDO:er), på olika idrottsplatser i landet. Trots denna stora press har Mirza löpande presterat på en hög nivå och utvecklats från match till match, samt visat prov på föredömliga matchledaregenskaper.

Mirza säger själv att den största utmaningen har varit att "hålla en hög lägsta nivå under hela säsongen samt att inte tappa fokus på det mål man har med säsongen och sin utveckling". Han har på kort tid genomgått en stor utveckling från att år 2010 ha genomgått steg 3 och därefter steg 4 år 2012. Mirza beskriver sin utveckling med slutsatsen att "med åren kommer rutinen och erfarenheten, men även när man har gått som 4:e domare åt Elitdomarna får man lära sig massa små detaljer som i vissa situationer kan vara avögrande för matchledningen".

På frågan om vad Mirza har för tips till domare som har höga ambitioner med sitt domarskap säger Mirza att "man måste sätta upp långsiktiga mål samt delmål längs vägen". "Varje match är en ny utmaning, du vet aldrig vad som som väntar, men du kan bara ana".

Växjö FDK önskar sin första Div 1 domare ett stort lycka till i framtiden!