Första omgången av SFL har nu genomförts och under kommande helg finns två Småländska elitdomare på plats i Skövde för att blåsa igång omgång 2.

George Jansizian och Jovan Krsmanovic har efter sina prestationer under föregående säsong tagit klivet upp som elitdomare i Futsal. I helgen debuterar de båda i SFL i matchen mellan IFK Skövde FK - Nacka Juniors FF. Matchen spelas på nationalarenan för Futsal i Skövde där publiktrycket förväntas göra ett avtramp i hallen.

"Både jag och Jovan har förberett oss väl för säsongen och jobbat hårt med att hitta balans i våra dömning, det viktiga är att det finns en jämn matchledning, synkroniserade löpningar och bra kommunikation. Vi är noggranna i våra förberedelser och i vår matchgenomgång i teamet."

Jovan och George har nu genomfört fortbildningen för Elitdomargruppen som hölls utav FIFA-instruktören Patrick Willemarck ifrån Beligen samt Sveriges FIFA-domare Fredric Nilholt. Fortbildningen inkluderade två dagar av ren teori, regelprov, träningspass med praktiskt domarskap, och löptest.

"Patrick Willemarck har varit en ovärderlig tillgång för kursen, vi har fått massa bra tips och råd inför debuten i SFL, vi längtar efter att få blåsa igång den första matchen tillsammans."