HSK åkte idag iväg till Arboga för att möta Arboga Södra på Sturevallen. Vädret erbjöd en massa regn och mycket vind. Men det skulle inte ta långt in efter avsparken innan första målet skulle sättas. Tobbe Holmgren jobbar sig på kanten och lägger in ett inlägg där Pontus Blom sätter 0-1 till HSK. Matchen började med närmare 4-5 hörnor till HSK och även ett par målchanser. Ett HSK som låg högt och stressade på Arboga. 20 minuter in i första halvlek så kvitterar Arboga in till 1-1 men det målet var en misstänksam offside. Mot den 35 minuten så drar Arboga på sig ett gult kort när spelaren efter avblåsning bokstavligen skjuter rakt på Hallsta keepern Sebastian Bulleghin. I slutet av första halvlek drar sig även HSK:aren Kamiran Safari på sig ett gult kort.

Regnet hade lagt sig och det blev lite bättre väder till andra halvlek på Sturevallen. Där två taggade lag kommer ut på planen. Arboga började med andra halvlek med att ligga högt och försökte sätta press på HSK. In mot den 55 minuten får HSK frispark utanför straffområdet där bollen petas in men domaren dömer bort det för offside. Direkt efter bollen satts i spel igen så får Arboga ett par farliga lägen men Bulleghin gör ett par snygga räddningar och håller undan Arboga. Men Arboga fick energi efter det dom haft och på ett inlägg får dom in bollen och tar ledningen 2-1. HSK taggade till och på höger kanten får Daniel Grbic till det och Arboga målvakten var helt ute och cyklade. Helt öppet mål lägger han in kvitterings målet 2-2. Det skulle inte dröja långt efter 2-2 målet innan Pontus Blom skulle utöka till 2-3 efter en hörnan. Där en HSKare får bollen utanför straffområdet och får fram den till Blom som kan sätta in den. Mot den 70 minuten drar sig en Arboga spelare på sig gult kort efter att ha stämplat Bulleghin när han rusat ut ur målet för att ta bollen. Arboga drar sig tillbaka lite i sitt spel och börjar efter incidenten spela långa bollar. Mot slutet av matchen får Tony Torstenson i HSK ett gult kort. Men matchen var ej slut där i den 87 minuten efter en domar incident så får Daniel Grbic tag i bollen och kan näta in 2-4 till HSK. Arboga fick i 90 minuten en frispark utanför HSKs straffområde och via en styrning på huvudet får dom in 3-4 vilket matchen även fick sluta.

Under veckan kommer det komma upp lite information hur det ser ut i laget!

Skrivet av: Rasmus Forsström