Det var en blåsig och grå kväll på Trollebo IP där HSK mötte Irsta. Ett möte där det var toppen mot botten. Serieledarna HSK mot botten placerade Irsta. Första halvleken startade segt för båda lagen. När väl klockan nått nio minuter får HSK en hörna som blev mycket farlig en boll som gick i ribban som sen nickades ut. 13 minuter in började HSK ligga allt mer på Irsta och pressade mycket väl. När första kvarten är kommen, 15 minuter in i första halvlek så får HSK hörna. En hörna som skulle sätta dagens första mål ett nick mål av nummer 14 Pontus Blom. HSK la sig på Irsta ännu mer och pressade mer och mer. 29 minuter in i matchen får Irsta till ett skott som täcks av HSK försvararen. Där efter får även nummer 9 i Irsta gult kort. Spelet höll igång snabbt igen och in i den 31 minuten lyckas Daniel Grbic finta bort två Irsta spelare och försöker få fram den till Blom dock blev passningen misslyckad. HSK ligger på och skickar in en boll till Grbic som skjuter utanför. Irsta fick en bjudning i slutet av första när Sebbe springer ut i målet och lyckas ej knipa tag i bollen men dock skjuter Irsta över.

Andra halvleken skulle börja med farliga målchanser från HSK. Direkt efter avsparken får man fram bollen till Pontus Blom som skjuter utanför. Redan in i 46 minuten hade HSK redan 2 målchanser dock ingen som gått in i mål. 48 minuter in får Irsta en farlig målchans som Sebbe tar och håller kvar HSK i matchen. Nummer åtta i Irsta får gult kort efter en riktigt ful kapning på Grbic. HSK utökar ledningen i den 51 minuten när nummer 6 Mathias Andersson får till ett skott där bollen flyger upp i luften och seglar in i mål. Skulle inte dröja länge innan Irsta får ett till gult kort då det drabbades nummer sju. HSK startar andra halvlek med mycket bollinnehav och ger Irsta inga gratis bollar alls. Fem minuter senare efter 2-0 målet så sätter Tobbe Holmgren in 3-0 för HSK ett skott som han placerar väl. Mot den 62 minuten drar sig Irsta på ett till gult kort där det verkade drabba nummer elva. I den 73 minuten dundrar nummer 31 Fredrik Rantonen ett riktigt super skott in 4-0 till HSK. Snabbt där efter får Daniel Grbic tag i bollen och rundar Irsta backen och är så nära på att utöka till 5-0 för HSK. Med bara tio minuter kvar drar sig Irsta återigen på ett gult kort då nummer 10 stått och tjafsat med domaren. Sen skulle HSKs nummer åtta dra på sig ett gult kort i slutminuterna. Dagens match slutade 4-0 till HSK och behåller där med serieledningen!