Motståndare:Spårvägens FF-DSK
Hemma/borta: Hemma
Resultat:0 – 9

Kommentar:

Dags för premiär i årets ErsanCup och Spårvägen stod för motståndet på ett regnigt sportfält i Skarpnäck. Tyvärr öppnar vi med en förlust mot ett starkt Spårvägen, 7-0

Efter en snabb uppvärmning så drog matchen igång och vi startar matchen väldigt bra med en bra rörelse och bra passningsspel. Vi har ett högt försvarsspel, alltså försvarar oss långt upp i planen. Spårvägen har många djupledsbollar men Pelle och Linus jobbar bra tillsammans med ytterbackarna Carl-Fredrik och Jesper och de får aldrig några rena målchanser. Spårvägen lyckas ändå peta in ett par mål men första halvlek är väldigt jämn spelmässigt.

I andra är Spårvägen lite starkare än oss i närkamperna och de trycker in ett antal mål ganska enkelt. Kalle kämpar på bra i målet och han kan inte göra något åt målen. Stundtals glimtar vårat spel till där Axel, Jacob och André på mitten kommer i snygga löpningar, yttermittarna Gustaf och Alex håller kanterna bra (bredd) och topparna Andras, Gustav och Tobias kommer i löpningar och vill ha boll. Spårvägen är fortsatt duktiga när de trycker på och vi sjunker ner med hela laget och gör dem ännu bättre plus att vår rörelse och kämpaglöd saknas i andra halvlek.

Vi tar med oss de första 20 minuterna som är väldigt bra och vi lär oss att vi inte får tappa vår fina rörelse efter halva matchen.

Bra kämpat i mörkret och regnet, vi tränar vidare och ser fram mot nästa Ersan match.