Matchtyp:Ersans pokal,B-slutspel kvartsfinal
Motståndare:Hammarby IF FF 3-DSK
Hemma/borta: Borta
Resultat:2 – 4

Kommentar:

DSK P98 var fullkomligt överlägsna Hammarby i kvartsfinalen i Ersans B-slutspel, ändå krävdes det straffar för att skilja lagen åt, och där hade DSK de bästa straffskyttarna och den absolut bästa målvakten. Ändå fick DSK en drömstart, André slog in 1-0 redan efter 3-4 minuter, men sen gick spelet i stå. HIF släpptes upp till två kontringar, och lyckas göra mål på bägge dessa.

Andra halvlek var betydligt bättre från DSK-hållet, aggrisivitet, bra bredd, snabbt passningsspel och chanserna radades upp, stundtals stod hela HIF i och runt eget straffområde medan DSK bombarderade mot målet, men antingen gick skotten vid sidan om, på motståndarnas utespelare eller togs av den bra spelande HIF-målisen. Tillslut prickar Pelle in ett långskott till kvitteringen. Pressen fortsatte under både ordinarie tid och i förlängningen, vi lyckas tom missa två straffar under matchtiden!

Men "rättvisa" skipades i straffläggningen, DSK satte två av fyra och Kalle knep alla fyra straffar efter makalösa räddningar. Nu väntar semifinal senare i vår.