Motståndare:DSK-Djurgårdens IF FF 2
Hemma/borta: Hemma
Resultat:3 – 8

Kommentar:

Vårsäsongen i P13 4A slutade med en storförlust mot Djurgården, där vi inte riktigt orkade med att endast vara 11 st spelare i hela matchen. Första halvlek var dock DSK bra med, tog ledningen med 1-0 genom Pelle och kvitterade strax innan paus till 2-2, också det genom Pelle efter en genial passning av Daniel. DSK höll ihop laget mycket bra och satsade på sylvassa kontringar.

I paus gjorde ledarteamet dock ett taktiskt misstag, vi valde att gå ner på fyrbackslinje för att spara på krafterna, det fick dock till följd av att DIF kunde spela opressat långt högre upp i banan samt att vi själva fick svårt att hålla bollen i anfall. Andra halvlek hade en ödestiger kvart där DIF gick från 2-2 till 7-2, under den perioden gick i princip allt in i mål för motståndarna. DSK kämpade sig in spelmässigt i matchen sista 10 minutrarna och på en frispark från Jesper som målisen räddade i ribban höll sig Frederik påpassligt framme och stötte in bollen till 3-7. DIF satte sen en boll i slutminuten till det försmädliga resultatet 3-8.

Eloge ändå till alla grabbarna som aldrig vek ner sig utan kämpade i värmen utan att kunna byta för vila och för att se över skador. Matchens extra stjärnor till Pelle, Frederik och Daniel.