cover

Skapa / ändra sidor

Egna sidor är sidor som skapas av klubben- eller lagets administratör.

Obegränsat antal egna sidor kan skapas. Till respektive sida skapas en egen länk som alltid visas på sidan ”Skapa sida”.

Länken till den egna sidan kan även visas läggas till i valfri meny i menyhanteraren på valfri plats.

Lägga till en ny sida

  • Klicka på snabblänken "Ny sida" i lsiten för att gå till adminläge, om du redan är i adminläge hittar du ny sida under "Kommunicera".
  • Ge din sida en titel och en URL (inga tecken, å, ä, ö eller mellanrum) detta är endast ett namn för länkadressen och kommer inte att vara synligt.
  • Skriv text, lägg in bilder och formatera i fritext-formuläret.
  • Alternativt kan du välja att länka in en extern sida i Sportnik-sidan i en så kallad iframe, detta kan vara bra vid länkning av tabeller och cuper. Se till att det blir rätt höjd på iframen genom att skriva hur många pixlar hög sidan är. Det gäller att prova sig fram.
  • Ladda upp bilder från galleri, filarkiv eller direkt från din dator.
  • Välj synlighet ifall du vill begränsa sybligheten till t.ex. bara inloggade medlemmar i den egna gruppen. Om inget val görs är sidan synlig för alla.
  • När du är nöjd med sidans utformning klickar du på Spar och sidan blir tillgänglig i menyhaternaren.

OBS! För att sidan ska bli synlig i en meny måste du själv placera den på valfri plats i menyn. Du hittar menyhanteraren under "Inställningar & Administration".

Lägga in en bild på sida

Angående bilder på egen sida så finns det två valmöjligheter. Antingen bifogar man en bild eller fil till sidan eller så kan länkar man in en bild i texten. Nedan beskrivs båda varianterna.

1) Bifoga bild:

I högerspalten finns en meny där det står "Bifoga fil eller bild". Klicka upp den och tryck "välj fil".
Då ska du få upp ett fönster med alla bilder som ligger på er grupp, antingen kan du välja en av dessa genom att markera bilden i fråga och trycka OK.
Du kan även välja att ladda upp en bild i detta fönster. För att göra det klickar du på "Ladda upp bild/fil" där inne kan du antingen dra en bild från ditt skrivbord eller klicka i rutan och välja en bild som vanligt. Tryck sedan "OK"

2) Länka in bild i text:

I rutan där du skriver ditt textinnehåll till sidan har du en uppsjö av olika verktyg. Klicka på ikonen som ser ut som ett litet vykort med ett berg på.
Då får du upp ett fönster där det står som heter "Insert/edit image" här är du tvungen att ange en URL/adress till din bild (det finns alltså ingen möjlighet att ladda upp en bild här). Adressen till din bild hittar du i webläsarens adressfält när du visar bilden.

För att hitta adressen till en bild i erat mediabibliotek:
1) Gå till ert Bibliotek på sportnik som ligger under Kommunikation / Media
2) hitta din bild i listan över era filer -> klicka på visa
3) Kopiera URL-adressen i adressfältet.

(Om filen inte finns i mediabiblioteket kan du ladda upp den under "Ladda upp")

Supportnyheter

Nyaste Månad År Författare Kategori
Laddar inlägg
Supportsponsor
Pushtalk