cover

Widgetsida / Startsida

En widgetsida är en sida som man själv skapar genom att placera ut olika widgetytor på där man sedan placerar in olika widgets.

Man kan ha flera widgetsidor på en hemsida men vanligaste användningsområdet är som startsida.Se förklaring och bild nedan på hur man skapar en widgetsida.

1. Gå till "Adminläge: Komunicera / Skapa sida (widget)"

2. Döp sidan och ge den en URL

3. Välj och lägg till en eller felra designelement

4. Placera in olika widgets i designelementen

5. Invid varje widget finns ett frågetecken, om du klickar på frågetecknet så komemr det upp en förklaring vad du kan göra med just den widgeten.

5. När du lagt till en widget klickar du på anpassa, döp widgeten och gör de val som du vill för att den ska göra det du önskar

6.  När du är nöjd med sidan så klickar du på spara, då komemr det fram en länk där du kan förhandsgranska sidan innan du väljer att görs den till en startsida eller lägger till den i menyn så att den blir tillgänglig för era besäökare.

7. Vill du göra din widgetsida till startsida så väljer man det under "Inställningar & administration / Layoutinställningar... / Standardinställningar.

8. Om du är admin på klubb eller sektionsnivå kan du välja att trycka ner en startsida till alla alla underliggande grupper så att ni får ett likadant upplägg i hela klubben.

De olika designelemten som finns att välja på är:

1. Fullbredd (980 px)

2. Element med högerpanel (647 px + 313 px)

3. Element med vänsterpanel (313 px + 647 px)

4. Tre kolumner ( 313 px + 314 px + 313 px)TIPS! Om ni väljer att trycka ner en startsida till undergrupper så finns det en widget som heter "Platshållare". Den skapar en eller flera ytor där undergrupperna själva kan lägga till egna widgets så att de t.ex. kan skriva en presentation för laget, lägga upp ett bildspel m.m.. Ni kan lägga till flera platshållarwidgets om ni vill.Supportnyheter

Nyaste Månad År Författare Kategori
Laddar inlägg
Supportsponsor
Pushtalk