Välkommen till Sportnik 2.0! Nu kan ni bygga era hemsidor på ett nytt och mycket mer flexibelt sätt. För att komma igång behöver man fixa några saker men när det väl är gjort så är det lika enkelt att använda som Sportnik alltid har varit. Några grundläggande skillnader:
  1. Reklamen/ egna sponsorerna har flyttats ut utanför själva redigeringsytan som nu fått större utrymme för innehåll.

  2. Toppmenyn har fått möjligheter att ha länkar i flera nivåer i rullgardiner. Dessutom kan man göra en s.k. flerkolumnsmeny med t.ex. alla klubbens lag på en flik. Menyn redigeras i ett helt nytt gränssnitt med drag & drop. Man kan fortsätta att ha en vänstermeny men vi rekommenderar att man bara har en toppmeny så att man får mer plats för innehåll på sidan.

  3. Designen av sidhuvudet har ändrats så att man nu på ett enkelt sätt kan få en snygg design med en banner, logo/klubbmärke samt gruppens namn. Det gör också att alla klubbens sidor kan harmonisera och ha samma design.

  4. Om du har redigeringsrättigheter på en Sportniksida så kommer det fram en list i överkant med följande text, Du har adminrättigheter för den här gruppen. Växla till adminläget.

    Dessutom kommer det fram några utvalda direktlänkar, Ekonomi • Medlemmar • Ny sida • Nytt inlägg • Ny aktivitet.

  5. När du kommit till adminläget så ser du dels alla de gamla länkarna man såg tidigare men du har också en toppmeny med i stort sett alla länkar man behöver. Efterhand kommer länkarna på sidan att bytas ut mot en annan sida med övergripande information, notiser m.m.