Information från ordföranden i Fotbollsstyrelsen!

Maj 19, 2016

Hej alla DSK-vänner, spelare, föräldrar, ledare och alla ni andra som möjliggör vår verksamhet. 

Under 19 år av min uppväxt var Danderydsvallen mitt andra hem. Jag fostrades in i en bestående gemenskap. Mina bästa vänner hittade jag på fotbollsplanen och vi umgås fortfarande ofta. Det var lek, det var lite allvar och det fanns utrymme för både fotboll, skola, hockey, tennis, basket och ledigheter. 

Jag vill att det ska finnas ett fotbollslag i vår kommundel som spelar under DSK fotbolls varumärke. Där klubbtillhörighet, lustfylld träning och lagkänsla gör att våra barn och ungdomar trivs och vill fortsätta vara en del av den gemenskapen upp till 16-18 års ålder samt vidare upp mot seniorlagsnivå. Det är för många spelare som slutar för tidigt med att spela fotboll. Jag och er styrelse är övertygade om att flertalet slutar just för att lust och lagkänsla får stå tillbaka för en alltför resultatinriktad idrott. 

Jag och övriga fotbollsstyrelsen är inröstade för att jobba för DSK fotboll och emot en sammanslagning med IFK Stocksund, som skulle resultera i att DSK fotboll upphör som sektion i DSK och inte längre finns representerat i seriesystemen. DSK ska vara en garant för att våra barn och ungdomar kan spela och utvecklas på sina villkor, inte föräldrarnas. Årsmötet gav oss mandat att jobba för en bättre lösning för DSK fotboll, vilket vi ämnar göra. 

Den nya styrelsen har representation i åtta av klubbens lag i olika åldrar, samt från A-laget och från gamla DSK:are. Vi känner ett stort och betryggande stöd från medlemmar, spelare, ledare och föräldrar, och är övertygande om att även övriga kommer att sluta upp bakom vår handlingsplan. Dessvärre saknar även den nya fotbollstyrelsen kvinnlig representation i styrelsen men det räknar vi med att kunna åtgärda inom en snar framtid. 

Jag har pratat med ordföranden för fotbollen i Enebyberg, Stocksunds IF och Djursholm om eventuella samarbeten. EIF, SIF och FCD är klart intresserade av att samarbeta med oss i DSK då alla föreningar står inför samma utmaningar.  Alla parter är överens om att ett fördjupat samarbete mellan klubbarna ska föregås av ett gediget förarbete och förankringsarbete hos medlemmarna innan samarbetet startar för att det ska lyckas långsiktigt. Den paniklösning som förra fotbollsstyrelsen hade på agendan kommer den nya fotbollsstyrelsen aldrig att utsätta DSK fotboll för. Härliga barn, ungdomar, föräldrar, tränare och ledare och en budget i balans. Visst finns det utmaningar… 

Följande samarbetsområden har berörts med EIF, SIF, FCD

  • Undertecknande av en uppförande- kod, hur vi jobbar mellan föreningarna för att fotbollen i Danderyd ska utvecklas och vara livskraftig på lång sikt.
  • Föreningsblandade lag för tjej -och damfotbollen där så krävs
  • Samarbete i årgångar med små barnkullar
  • Samarbete om resurser, administration, tränare, inköp etc 
  • Samarbete för att erbjuda extraträning, försäsongsträning, vinterträning
  • Blandlag till cuper 
  • Arrangera gemensamma cuper
  • Samplanera cuper så att vi inte konkurrerar fullt ut på samma nivåer
  • Gemensamma träningsläger och camper
  • Utbildning för ledare, både föräldrar och ungdomstränare

Som ordförande kommer jag att arbeta för att det ska bli billigare med kvalitativ fotboll och jag vill bygga Stockholms bästa lagkänsla. Fotboll är viktigt, men inte allt!

Tack för allt stöd till DSK!  Vi ses på Vallen

Carlos Albinsson

Ordf. för Fotbollssektionen

070-528 83 87