Ett starkt gäng på 12 flickor med stor supporterskara slöt upp på Danderydsvallen en tidig lördagsmorgon för avfärd mot Hässelby och Hässelbycupen. Med endast en eller för vissa två träningar i kroppen sedan sommaruppehållet satsade vi friskt framåt med tanke på våran fina vårsäsong.

Match 1: Bele Barkarby FF

I ett svagt duggregn äntrade vi planen med en 1-2-2 uppställning och med åtta avbytare var tanken att vi åtminstone inte skulle förlora pga dålig ork. Flickorna startade matchen lite avvaktande (kan ha berott på att underlaget var riktigt gräs...) och ganska omgående fick motståndarna ett ledningsmål. Även om våran spelnivå inte var på topp började vi ta för oss mer och vi hade mer än en chans att kvittera men våra avslut var antingen för snälla eller hade fel riktning. Kort innan halvtidsvilan kom en kalldusch i form av en snabb kontring och 0-2 var ett faktum. I pausen vara alla överens om att vi var tvungna att öka våran intensitet och sluta spela avvaktande. Fem minuter in i andra halvlek fick DSK äntligen utdelning på sitt kämpande. Våra motståndare lyckades dock kontra in ett ytterligare mål och DSK kom trots tunnlar på motståndarnas målvakt inte närmare något ytterligare mål.

Match 2: Spånga IS FK 1

I pausen till nästa match intog vi mellanmål/lunch i Hässelbys cafeteria medans regnet fortsatte falla. Även match två spelades på gräs och planen var nu mycket hal från allt vatten. Under uppvärmningen körde vi en skotttävling för att få upp målkänslan. Flickorna lyckades i denna tävling att göra shack matt på sin tränare så överraskning väntar på en framtida träning. Även under denna matchen ställde vi upp med en 1-2-2 strategi men jämfört med den första matchen var vårat positionshållande för offensivt. Vi förde spelet till stor del men 2 kontringar resulterade i 0-2 vid pausvilan. Efter pausvilan får motståndarna tidigt in ett ytterligare imål vid kontring men från supporterna hördes ideliga kämparord och flickorna fick in en snabb vittering.. Nu satsade vi allt framåt men Spånga visade sig ha en riktigt duktig målvakt som därefter spikade ihop sitt mål och Spånga kunde göra ytterligare 2 mål på kontringar. Med lite mer träning kommer vi hitta tillbaka till positionsspelet och då kommer vi återigen blir hyperfarliga.

Match 3: IF BP 3

Denna matchen hade lagts vid Smedshagens skola och vi gjorde en omförflyttning för att kunna heja fram DSK 1 till en 5-1 vinst. Flickorna var imponerade av deras kompisars kämparglöd (även om vissa framhöll att DSK 1s motståndarlag var mycket sämre än våra två första...). Under den timmen som vi hade ledigt fram till våran sista match öppnade himlen sina portar och regnet forsade ner. Utan någon chans att hitta tak över våra huvuden satte de flesta av oss under paraplyer och studerade en pojklagsmatch med pojkar 02. Flickorna var imponerade av deras vristskott och meddelade tränaren att nu förstod dom varför det var en bra sak att öva på. Bra vristskott hade behövts i våran match mot BP som trots en genomsnittsstorlek som var någon decimeter under vårat var mycket duktiga på speluppbyggnad och avslut. Resultatet skrevs till 0-2 men det kunde varit långt värre då DSK knappt fick låna bollen. Undertecknad är ganska säker på att flickorna hädanefter inte kommer underskatta motståndare av en mindre storlek....

Trots regn, rusk och tre förluster är vi tränare stolta över flickornas goda inställning och ser framemot att få komma tillbaka till Hässelby och ta revansch. Det är bara 362 dagar till nästa tillfälle!